Δάλκας Θύμιος | "Λειβαδιά - Ιστορικοί Περίπατοι Γ ΄Στα βορειοανατολικά της"

News » Δάλκας Θύμιος | "Λειβαδιά - Ιστορικοί Περίπατοι Γ ΄Στα βορειοανατολικά της"
Posted on 29 Aug 2014 05:50

Με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη της βιβλιοθήκης μας, στα πλαίσια της "Καλοκαιρινής εκστρατείας", σε Ορχομενό και Χαιρώνεια προτείνουμε ανεπιφύλακτα το βιβλίο "Λειβαδιά - Ιστορικοί Περίπατοι Γ΄-Στα βορειοανατολικά της", του συντοπίτη μας, πνευματικού ανθρώπου και δασκάλου, Θύμιου Δ. Δάλκα (1909-2003).

Ιστορικό και λυρικό οδοιπορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο βιβλίο.Επικεντρώνεται στην ιστορία του Ορχομενού από τα προϊστορικά χρόνια, παρουσιάζει τους "Θησαυρούς" του Μινύα, μας ταξιδεύει στην Ακιδαλία πηγή της Αφροδίτης ή πηγή των Χαρίτων, μας προκαλεί δέος και κατάνυξη με την υποβλητική περιγραφή του μοναστηρίου της Παναγίας στη Σκριπού και …συνεχίζει ακούραστα να μας περιηγεί, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του, με χρήσιμες πληροφορίες από τη μυθολογία, την προϊστορία, την ιστορία και τις παραδόσεις της επαρχίας μας. Το πνευματικό του πόνημα συμπληρώνεται με στίχους από τον Ησίοδο, τον Όμηρο, τον Πίνδαρο, το Σοφοκλή, το Σικελιανό, το Ρίτσο και αποσπάσματα από τον Παυσανία.

Με οδηγό το έργο του φιλόπονου συγγραφέα που επισκέφθηκε πολλάκις τους χώρους και αφουγκράστηκε τα ερείπια, έσκυψε πάνω τους με αγάπη και σεβασμό και ξόδεψε χιλιάδες ώρες για τη συλλογή των βιβλιογραφικών δεδομένων, θα πραγματοποιήσουμε την μορφωτική μας εξόρμηση στις 3 Σεπτεμβρίου και θα προσφέρουμε μια ευχάριστη "αυλαία" της Καλοκαιρινής εκστρατείας στους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της βιβλιοθήκης μας …!

Κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε online το βιβλίο

Για ενήλικες

by Ιωάννα Ζωγράφου, φιλόλογος

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License