Από την παιδική μας συλλογή: "Βαρεμαρεστάν"

News » Από την παιδική μας συλλογή: "Βαρεμαρεστάν"
Posted on 28 Aug 2014 07:21

%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD.jpg

Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη με τον πρωτότυπο τίτλο «Βαρεμαρεστάν» από τις εκδόσεις Ψυχογιός αποτελεί πρεσβευτή της αξίας της φιλαναγνωσίας. Κατάλληλο για παιδιά 9-11 χρονών και «παιδιά» κάθε ηλικίας που λατρεύουν το χιούμορ, τις περιπέτειες, τις απρόβλεπτες ανατροπές και τη γρήγορη εξέλιξη της πλοκής.

Ένας συγγραφέας που έχει χάσει την έμπνευσή του καταλήγει, χωρίς τη θέλησή του, σε μία χώρα, το Βαρεμαρεστάν. Το όνομα αυτής όχι τυχαίο μια και πρόκειται για μία χώρα γεμάτη βιβλία που οι κάτοικοί της χρησιμοποιούν ….διαφορετικά από το συνηθισμένο!! Όπως για παράδειγμα… σαν βεντάλιες για να δροσίζονται, σαν δίσκους για να σερβίρουν το καφέ τους, σαν προσάναμμα για να ανάβουν το τζάκι και σε άλλες, άπειρες τέτοιες ……ενδιαφέρουσες χρήσεις! Για διάβασμα ούτε κουβέντα! Ο ήρωάς μας, βαθιά ερευνητικός και μέσα στην αγωνία του να ξανακερδίσει την χαμένη του έμπνευση, καλείται να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει το ρόλο των ανθρώπων-κλειδιών: του Δημάρχου της χώρας και του ανθρώπου που προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει.

Αναμφίβολα, μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο, προωθείται η αξία της φιλαναγνωσίας καθώς και οι αναφορές στο Ρίτσο, το Νερούδα και τον Κομφούκιο ρίχνουν τους σπόρους για την επέκταση των πνευματικών οριζόντων των παιδιών μας!

by Ιωάννα Ζωγράφου, φιλόλογος

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Καλοκαιρινή ανάπαυλα για το Μυθολογικό Εραστήρι Ενηλίκων... posted on 28 Jun 2017 08:36


Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 το Μυθολογικό Εργαστήρι Ενηλίκων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δραστηριότητές του που ξεκίνησαν από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Λειτούργησαν δυο τμήματα με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Βασιλική Νιαβή.

Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του Μυθολογικού Εργαστηρίου περιελάμβανε ενότητες θεμάτων που αφορούσαν στη Βοιωτία, δυο εκδρομές στη διάρκεια των οποίων τα μέλη του γνώρισαν «τα αποστραγγιστικά έργα των Μινύων στην Κωπαΐδα», το ναό και το μαντείο του Πτώου Απόλλωνα στο Ακραίφνιο, και πραγματοποίηση εκδήλωσης με ομιλητή τον κ. Ηλία Μαριολάκο με θέμα «Η συμβολή του Ηρακλή στη δημιουργία της Κρητο-Μυκηναϊκής
κοσμοκρατορίας
». (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License