Από την παιδική μας συλλογή: "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο"

News » Από την παιδική μας συλλογή: "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο"
Posted on 26 Aug 2014 08:36

Πολλά και δύσκολο να απαντηθούν είναι τα ερωτήματα των παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας προς τους αμήχανους και αιφνιδιασμένους γονείς και αφορούν τις φρικτές σκηνές ωμής πολεμικής βίας που κατακλύζουν καθημερινά τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων αλλά και το διαδίκτυο, χωρίς ίχνος δεοντολογίας.

Αντώνη Παπαθεοδούλου "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο"
Image Unavailable

Αν λοιπόν είστε «παγιδευμένος» γονιός και θέλετε να ελαφρύνετε λίγο την …ατμόσφαιρα ιδανικό «εργαλείο» αποτελεί το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο», από τις εκδόσεις Πατάκη. Με ευρηματικό και χιουμοριστικό τρόπο επιδιώκεται η γελοιοποίηση του πολέμου: δρόμοι, πλατείες, αγάλματα, ολόκληρη η πόλη συνωμοτεί και σκηνοθετεί απρόβλεπτα κωμικές καταστάσεις για να διώξει τον μοναδικό παρείσακτο κάτοικο τον … πόλεμο. Μια πόλη που κάποτε πρέπει όλοι να χτίσουμε μέσα στο κεφάλι μας….

Ας αρχίσουμε λοιπόν πρώτα την «οικοδόμηση» μιας τέτοιας «πόλης» από το κεφάλι των παιδιών μας …

Για παιδιά 5-8 ετών

by Ιωάννα Ζωγράφου, φιλόλογος

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς posted on 27 Jun 2022 12:02Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο ορίστηκε στη Βιβλιοθήκη με την αριθ. 55238/Γ4/16-05-2022 ΦΕΚ 406/Υ.Ο.Δ.Δ./18-05-2022 απόφαση της Υπουργού Παιδείας. Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ανδρέας Ανδρίτσος, Εκπαιδευτικός
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αγγελική-Ειρήνη Κουτσοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός
  • ΜΕΛΗ
    • Ιωάννα Γκικοπούλου, Δικηγόρος
    • Ελένη Πειρουνάκη, Δικηγόρος
    • Αλεξάνδρα Γερογιάκομου, Εκπαιδευτικός

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή θητεία. (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License