ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ»

News » ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ»
Posted on 02 Jul 2014 11:49

Την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014, στον 3ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα: «Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης», για νέους/ες και εφήβους, το οποίο στόχευε σε μια διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας και συντόνισαν εθελόντριες ψυχολόγοι.

bibliotherapy2013-12014.jpg

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013, οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν από τα Γυμνάσια της Λιβαδειάς μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες και στη συνέχεια αποφάσισαν για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων και τα βιβλία που θα προσεγγίσουν βιωματικά σε κάθε συνάντηση.

Από τότε κάθε ομάδα συναντήθηκε οκτώ (8) φορές και δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μιλήσουν και να εμβαθύνουν σε αρκετά από τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους εφήβους και να λάβουν έγκυρες κι αξιόπιστες απαντήσεις από τις τρεις (3) έμπειρες ψυχολόγους.

Οι εντυπώσεις όλων των εμπλεκομένων (οργανωτών, συντονιστών και συμμετεχόντων) από το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα θετικές και στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση εκφράστηκε από όλους η επιθυμία να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά. Κατατέθηκαν μάλιστα ιδέες με σκοπό των εμπλουτισμό του προγράμματος με νέες δραστηριότητες, μεθόδους και μέσα.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Βοιωτίας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς. Ωστόσο την καρδιά του αποτέλεσαν οι τρεις ψυχολόγοι που συντόνισαν εθελοντικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τις ομάδες:

  • η κα Καράλη Ελένη Ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και
  • η κα Κιούση Δήμητρα Ψυχολόγος,
  • η κα Χαροκόπου Δήμητρα Ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ),

τις οποίες και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, καθώς χωρίς αυτές το πρόγραμμα δεν ήταν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί.

Ευχαριστίες επίσης οφείλουμε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, που ανέλαβε το κόστος αγοράς των 60 βιβλίων που ήταν απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι ομάδες, καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, που κάλυψε μέρος των εξόδων υλοποίησης του προγράμματος.

Ραντεβού το Σεπτέμβριο.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΑΣΗΜΑΚΗ posted on 28 May 2020 07:47


"Μαρτυρίες για συμβάντα, στο έπος του '40": από το αρχείο του υποστράτηγου Δρακούλη Βασιλαράκου
Το έπος του ’40 αποτελεί τον πυρήνα του νέου βιβλίου του Στάθη Ασημάκη, το οποίο και αφιερώνεται στους αφανείς ήρωες του έθνους. Βασίζεται εν πολλοίς στο λεπτομερές αρχείο του υποστράτηγου Δρ. Βασιλαράκου, που αναπάντεχα περιήλθε στην κατοχή του συγγραφέα. Η διάσωση από τη λήθη και η φετινή συμπλήρωση 80 ετών από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο ώθησαν τον Στάθη Ασημάκη να παραδώσει στο αναγνωστικό κοινό σημαντικά ντοκουμέντα από τον αγώνα κατά των Ιταλών στους όγκους της Πίνδου, του Μοράβα και της Τρεμπεσίνας. Το βιβλίο περιλαμβάνει και ενότητα που αφορά στο Ρούπελ και αξιοποιεί κεφάλαια του ομώνυμου βιβλίου του Χ. Ζαλόκωστα.

(read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License