Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Ράπτη «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ» (3/12/22)

News » Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Ράπτη «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ» (3/12/22)
Posted on 28 Nov 2022 10:40

afissa.jpg

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» και οι εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Ράπτη «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στις 7 μμ. στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης (Κάδμου & Δαιδάλου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Άννα Χρυσοβέργη, Μαθηματικός-Θεατρολόγος, Μαργαρίτα Σακελλάρη, Θεολόγος-συγγραφέας και η ίδια η συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαργαρίτα Σακελλάρη.
Θα προλογίσει ο εκδότης του βιβλίου Διονύσης Βίτσος.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης, Λεωνίδας Διαμαντής.

Οι δύο βασικές ηρωίδες, μητέρα και κόρη, χτίζουν τη σχέση τους μετά τη φυγή του συζύγου και πατέρα αντίστοιχα. Οι δυσκολίες, οι πειραματισμοί, οι αυτοσχεδιασμοί στο μεγάλωμα της κόρης, οι κρίσεις και τα ρίσκα χαρακτηρίζουν την τελευταία οκταετία… Είναι η στιγμή που ο πατέρας, έχοντας χάσει περιουσία και εργασία και πάσχοντας από ανίατη ασθένεια, κάνει την επανεμφάνισή του… Θα ήθελε μία επανασύνδεση με το παιδί του… Όμως, θα του δώσει το παιδί του τη δεύτερη ευκαιρία;… Η εγγραφή της εγκατάλειψης, ο πόνος, ο θυμός…


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

RaptiE.png

Η Ελένη Ράπτη γεννήθηκε στον Ελικώνα Βοιωτίας και μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού -Αφρική και Αυστραλία.
Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της διατήρησης και διάδοσης της λαϊκής παράδοσης, ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά Τέχνης και Λόγου.
Έχει μία κόρη, τη Λουκιανή, και διαμένει μόνιμα στη Λιβαδειά.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License