Βιβλία που ξεχώρισαν | Γιάννας Βαρουξή-Μπαδύλα Η ΛΕΝΑΙΝΑ

News » Βιβλία που ξεχώρισαν | Γιάννας Βαρουξή-Μπαδύλα Η ΛΕΝΑΙΝΑ
Posted on 23 Nov 2022 10:00

Σήμερα η συγγραφέας ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΜΑ μας προτείνει
το βιβλίο της Γιάννας Βαρουξή-Μπαδύλα Η ΛΕΝΑΙΝΑ (αυτοέκδοση, 2020)

fb-Lenaina.png

Η ΛΕΝΑΙΝΑ της Γιάννας Βαρουξή-Μπαδύλα

Μια μελετημένη τομή στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Λιβαδειά της γερμανικής κατοχής και όχι μόνο, η "Λέναινα", που το συγγραφικό νυστέρι της Γιάννας Βαρουξή - Μπαδύλα επιχειρεί με προσωπικό "κόστος", επίμονη παρατήρηση και έρευνα, τολμηρή κατάδυση στον ψυχικό κόσμο των ηρώων της. Το "μαργαριτάρι" που αλιεύεται από την κατάδυση αυτή είναι η ιστορική μνήμη και η συγκίνηση που απορρέει από αυτήν. Ήρωες με οικεία ταυτότητα σε πολλούς από εμάς, που η τραγική τους μοίρα - αν θέλαμε να την αποκαλέσουμε έτσι - ενεργοποιεί την πένα της συγγραφέα χωρίς περίτεχνα, λογοτεχνικά φτιασίδια. Διάλογοι με μεστό περιεχόμενο, γλώσσα απλή με στοιχεία ντοπιολαλιάς, δομή πειθαρχημένη στους κανόνες της μυθιστορίας, πλαστικότητα αφήγησης, ύφος - σφραγίδα της ανήσυχης, εξερευνητικής προσωπικότητάς της.

Προσωπικά θεωρώ ότι η Γιάννα Βαρουξή - Μπαδύλα με ένα ακόμη βιβλίο της αξίζει δικαιωματικά την αμέριστη προσοχή μας.

Κατερίνα Γιαμά, συγγραφέας


Η Κατερίνα Γιαμά γεννήθηκε στη Λιβαδειά και σήμερα ζει στη Χαλκίδα. Σπούδασε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικές Επιστήμες ενώ δούλεψε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα με δημιουργικότερη την δημοσιογραφική της πορεία σε τοπικά ΜΜΕ της Χαλκίδας.
Το 2003 της απονεμήθηκε έπαινος από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας για την διπλή συμμετοχή της στον 5ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος ενώ συμμετείχε και σε Διαγωνισμό Διηγήματος της ΓΣΕΕ.
Το 2017 συμμετείχε στους Δελφικούς Ποιητικούς Αγώνες με το "Δελφικό".
Ασχολήθηκε με το μυθιστόρημα από το 2012 εκδίδοντας κατά σειρά τα: "Kαληνύχτα και Όνειρα Γαλάζια"(2012), "Ροζ Σκακιέρα"(2013), "Αστερόπετρα"(2014), "Μπιντές από μετάξι"(2016), "Τετράδιο του Παλέρμο"(2017), "Μαύρη Ταρταρούγα"(2018), "Φεγγάρι μπλε"(2020), «Ερωτες θεοί»(2022).
Συνεργάτης του περιοδικού "αν" που εκδίδεται στη Χαλκίδα, διατηρεί το blog "Κατερίνα Γιαμά - Ανήσυχη πένα" τα τελευταία έξι χρόνια. Μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών, της Κοινωνίας Ελλήνων Συγγραφέων και των Ποιητών του κόσμου.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License