Νέα έκδοση του Στάθη Ασημάκη «Σύμμεικτα ΙΙ»

News » Νέα έκδοση του Στάθη Ασημάκη «Σύμμεικτα ΙΙ»
Posted on 17 May 2022 11:28

1.jpg

Το τελευταίο πόνημα του συντοπίτη συγγραφέα Στάθη Ασημάκη με τίτλο «Σύμμεικτα ΙΙ. (Διαβάζοντας τους άλλους)» κυκλοφόρησε πρόσφατα, διατίθεται δωρεάν κι αρθρώνεται σε 3 μέρη. Προλογίζεται από τον ίδιο τον συγγραφέα ως εξής:

Α΄ μέρος με τίτλο «Εντυπώσεις»: κείμενα που δομήθηκαν με αφορμή την επαφή μου με έργα φίλων-γνωστών μου, καθώς και μερικών σημαντικών ανθρώπων με πανελλήνια αναγνώριση. Έργα συγγραφικά, αλλά και τέχνης, που με εντυπωσίασαν και με έκαναν να σκεφτώ βαθύτερα. Περιλαμβάνει, επίσης, μια πρωτόλεια «ανάλυση» στο εμβληματικό διήγημα «Ο έρωτας στα χιόνια» του μεγάλου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Β΄μέρος με τίτλο «Εισαγωγές»: ορισμένες εκτενείς εισαγωγές, πρόλογοι, προοίμια και χαιρετισμοί σε βιβλία φίλων μου συγγραφέων που, είτε κυκλοφόρησαν, είτε πρόκειται να κυκλοφορήσουν εν ευθέτω χρόνω. Τα ενέταξα με το σκεπτικό ότι αξίζει, ίσως, να διαβαστούν, επειδή αναφέρονται σε γενικότερα θέματα, όπως οι Δελφοί και η Βοιωτία.

Γ΄μέρος με τίτλο: «Σενάρια» περιλαμβάνει: α)Το σενάριο του ντοκιμαντέρ: «Αφιέρωμα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών στη Μικρασιατική Εκστρατεία» που συνόδευσε, υπό μορφή CD, το βιβλίο του Γιάννη Κουτσονικόλα, με τίτλο: «Από την Αράχωβα στα κράσπεδα της Άγκυρας», το οποίο είχα την τύχη να επιμεληθώ. β) Ένα προσχέδιο σεναρίου για ντοκιμαντέρ του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, με θέμα το έπος του 1940-41, το οποίο όμως, τελικώς, δεν υλοποιήθηκε.

Στη μικρή εισαγωγή του βιβλίου ο Στ. Ασημάκης προτάσσει τις απόψεις του για την αξία, τις προδιαγραφές και τις δυσχέρειες της συγγραφής, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τον Γιώργο Σεφέρη και το χαρακτηριστικό («Μέρες Β'»): «Να κάνεις ένα ποίημα είναι σα να οδηγείς στη μάχη δέκα χιλιάδες στρατό κι ο αντίπαλος δέκα χιλιάδες, και να ξέρεις καλά πως για να νικήσεις πρέπει να σκοτώσεις όλους τους εχθρούς, αλλά πως φτάνει να χαθεί ένας και μόνος από τους δικούς σου, για να νικηθείς». Τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι τα κάτωθι:

Pages%20from%20%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B1%20%CE%99%CE%99_Page_1.jpg
Pages%20from%20%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B1%20%CE%99%CE%99_Page_2.jpg

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License