2014: Βιωματικά σεμινάρια φωτογραφίας: Λίγο πριν την επάνοδο...

News » 2014: Βιωματικά σεμινάρια φωτογραφίας: Λίγο πριν την επάνοδο…
Posted on 08 May 2014 09:21

Λίγο πριν την επάνοδο και μετά από μια μεγάλη (πολύ μεγάλη) διακοπή − σιωπή ας δούμε «τι αφήσαμε πίσω μας». Όταν ένα (σχεδόν) χρόνο πριν έκανα πρόταση, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, να ξεκινήσουμε δωρεάν βιωματικά σεμινάρια φωτογραφίας, δεν περίμενα πως υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, κυριολεκτικά, κάθε ηλικίας που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για την φωτογραφία. Ούτε περίμενα, πως ένα τόσο ανομοιογενές, ηλικιακά και όχι μόνο, «ακροατήριο» θα μπορούσε να προχωρήσει τόσο γρήγορα με θέματα και έννοιες όπως αυτά που δουλέψαμε μέχρι τώρα.

image1.jpg

Μέχρι τώρα ολοκληρώσαμε:

Την πρώτη ενότητα για την «Τεχνική της φωτογραφίας» που περιελάμβανε :

  • Η ιστορική εξέλιξη της φωτογραφικής μηχανής.
  • Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές : Τα είδη και ο χειρισμός τους .
  • Φακοί – απλοί & σύνθετοι, οι χρήσεις τους.
  • Φωτομέτρηση
  • White Balance (ισορροπία λευκού).
  • Το Διάφραγμα – ο Φωτοφράκτης – η Έκθεση.

Επίσης ολοκληρώνουμε, στο επόμενο μάθημα, την δεύτερη ενότητα για την Αισθητική της «Φωτογραφίας» που περιλαμβάνει:

  • Φως – Σκίαση, φωτισμός, είδη φωτισμού κλπ.
  • Η Τονική Αξία.
  • Οι γραμμές και η συναισθηματική επίδραση τους στη σύνθεση.
  • Το βάθος πεδίου – Το φόντο.

Θα κλείσω αυτό το μικρό σημείωμα με κάτι που αρκετοί από τους φίλους που συμμετέχουν στην ομάδα «Φωτογραφές στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς» είπαν : «Δεν θα ξαναδούμε ποτέ τη φωτογραφία με τον ίδιο τρόπο. Γιατί έχει να πει πολύ περισσότερα από αυτά που αντιλαμβάνεται ένα απαίδευτο μάτι!»

Δαμιανός Μωραΐτης

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Καλοκαιρινή ανάπαυλα για το Μυθολογικό Εραστήρι Ενηλίκων... posted on 28 Jun 2017 08:36


Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 το Μυθολογικό Εργαστήρι Ενηλίκων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δραστηριότητές του που ξεκίνησαν από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Λειτούργησαν δυο τμήματα με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Βασιλική Νιαβή.

Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του Μυθολογικού Εργαστηρίου περιελάμβανε ενότητες θεμάτων που αφορούσαν στη Βοιωτία, δυο εκδρομές στη διάρκεια των οποίων τα μέλη του γνώρισαν «τα αποστραγγιστικά έργα των Μινύων στην Κωπαΐδα», το ναό και το μαντείο του Πτώου Απόλλωνα στο Ακραίφνιο, και πραγματοποίηση εκδήλωσης με ομιλητή τον κ. Ηλία Μαριολάκο με θέμα «Η συμβολή του Ηρακλή στη δημιουργία της Κρητο-Μυκηναϊκής
κοσμοκρατορίας
». (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License