Online ομιλία "Η Διαχείριση των προκλήσεων στην εποχή της Τηλεκπαίδευσης και της Τηλεργασίας" (09/02/2021)

News » Online ομιλία "Η Διαχείριση των προκλήσεων στην εποχή της Τηλεκπαίδευσης και της Τηλεργασίας" (09/02/2021)
Posted on 28 Jan 2021 13:25

9-2-2021%20GForm.png

Στις 9 Φεβρουαρίου 2021 είναι η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας επιδιώκοντας την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση παιδιών και ενηλίκων για την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου διοργανώνουν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μμ.

Ομιλία-Εισήγηση του Υποστράτηγου ε.α., Πτυχιούχου Νομικής-Δικαστικού Γραφολόγου
και Ειδικού σε θέματα Αντιμετώπισης Κυβερνοεγκλήματος

Γιώργου Παπαπροδρόμου
με θέμα

«Η Διαχείριση των προκλήσεων στην εποχή της Τηλεκπαίδευσης και της Τηλεργασίας»

Η νέα συνδεδεμένη πραγματικότητα του Κυβερνοχώρου (Cyberspace), μέσα από την ανάπτυξη και την πρόοδο των τεχνολογικών εξελίξεων, επηρεάζει και κατευθύνει τον τρόπο ζωής των κοινωνιών μας.

Η κυβερνο-εξάρτηση κρατών, οργανισμών αλλά και ατόμων καθιστούν την έννοια της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο (Cybersecurity-Κυβερνοασφάλεια) ως conditio sine qua non (εκ των ουκ άνευ) για την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών.

Δύο απτά παραδείγματα της πραγματικότητας αυτής αποτελούν και οι έννοιες της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, οι οποίες παίρνουν σημαντικό μέρος από τον καθημερινό μας χρόνο.

Είτε είμαστε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, είτε είμαστε γονείς και κηδεμόνες, είτε είμαστε εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων είτε είμαστε εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, που λιγότερο ή περισσότερο εξαρτώνται τόσο από το Διαδίκτυο όσο και τα πληροφοριακά συστήματα και τις διαδικασίες, το διαρκές ζητούμενο για όλους μας είναι η Κυβερνοασφάλεια.

Στην παρουσίαση αυτή θα επιχειρηθεί, μ’ ένα συνοπτικό και περιεκτικό τρόπο, να αναπτυχθούν οι προσεγγίσεις εκείνες και οι προτάσεις σε πρακτικό επίπεδο, για καλύτερη διαχείριση της νέας αυτής πραγματικότητας (τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας).

Αντικειμενικός σκοπός της εκδήλωσης είναι ο συμμετοχικός, δημιουργικός και γόνιμος διάλογος και προβληματισμός, που θα μας δώσει μια νέα ματιά γύρω από το θέμα αυτό.

Η εκδήλωση θα γίνει online μέσω της εφαρμογής Zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής: http://bit.ly/2KV0Mjh

Πληροφορίες τηλ 22610 89979 και 22610 89977


Ποιος είναι ο Γιώργος Παπαπροδρόμου

29042017imerida003.jpg

Ο Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας.
Κατετάγη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1991).
Εισήχθη, ως πτυχιούχος Νομικής Σχολής, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (1991) από την οποία αποφοίτησε το έτος 1993. Κατόπιν διετούς εκπαιδεύσεως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (1999-2001) απέκτησε την ειδικότητα του Δικαστικού Γραφολόγου (2002), τυγχάνοντας και ιδρυτής του Εργαστηρίου Δικαστικής Γραφολογίας στη Βόρεια Ελλάδα (ΥΕΕΒΕ) (2002).
Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας1 του ΓΕΕΘΑ (2017), της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου2 (2015) καθώς και του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης (2005).

Υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τοποθετήθηκε στην νέο-ιδρυθείσα Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ως Διευθυντής (στις 24-8-2015). Από τον μήνα Μάιο του έτους 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του έτους 2018 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής. Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου, και το 2019 αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά συναντήσεων, επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων της EUROPOL, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Eurojust, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ακαδημαϊκών-πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, διεθνών συνεδρίων παγκόσμιας εμβέλειας κλπ.

Ήταν τακτικό μέλος στο European Cybercrime Task Force (EUCTF).

Επίσης συμμετείχε ως ομιλητής σε πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα σε σημαντικό αριθμό σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, σε κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς σχετικά με την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων στον Κυβερνοχώρο και την ανάγκη διαμόρφωσης κουλτούρας εμπιστοσύνης στις νέες τεχνολογίες (κυβερνοέγκλημα – κυβερνοαπειλές - κυβερνοασφάλεια).

Έχει εκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων στην Οργάνωση και Διοίκηση, στις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών (ΤΠΕ), σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε θέματα Κρυπτοχρήματος, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, σε θέματα Ριζοσπαστικοποίησης και σε θέματα ΟΚΑΝΑ.

Έχει διδάξει μαθήματα (σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα όπως Εγκληματολογία, Ανακριτική, Επιστημονική Αστυνομία, θέματα Δικαστικής Γραφολογίας, θέματα Κυβερνοεγκλήματος, Κυβερνοασφάλειας, αντιμετώπισης του προβλήματος ναρκωτικών κλπ) σε Δημόσιο ΙΕΚ και σε διάφορες σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Υπήρξε ομιλητής σε διάφορες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, σε ενημέρωση Δικαστικών Λειτουργών και Αρχών Επιβολής του Νόμου.

Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και συνεντεύξεων για το Σύστημα Αναφοράς Κυβερνοεγκλημάτων και Κυβερνοπεριστατικών στη Χώρα μας, για την Κυβερνοασφάλεια στον Τομέα της Υγείας στην Covid-19 εποχή, την Κυβερνοασφάλεια και τις νέες προκλήσεις στην ψηφιακή καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής, το Κυβερνοέγκλημα και στο χώρο πώλησης των φαρμάκων.

Video και διάφορες ομιλίες από συνεντεύξεις του Υποστρατήγου ε.α. Γιώργου Παπαπροδρόμου, μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο: https://www.youtube.com/channel/UCqMjZx7eO08qhRNFJ31y7sA

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License