Παρουσίαση – Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»

News » Παρουσίαση – Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»
Posted on 09 Dec 2019 09:38

Παρουσίαση – Συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο της Κατερίνας Δημόκα
«ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ»


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σάς προσκαλούν σε παρουσίαση-συζήτηση για τη σχέση των ανηλίκων με την ψηφιακή πραγματικότητα, με αφορμή το παιδικό βιβλίο της συντοπίτισσας Κατερίνας Δημόκα «ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στις 7 μμ. στην αίθουσα «Θολωτό Κρύας» στη Λιβαδειά.
Θα μιλήσουν ο Βοιωτός συγγραφέας Κώστας Πούλος, η ψυχολόγος παιδιών - ενηλίκων και ψυχοθεραπεύτρια Ελίνα Τρωγάδα και η συγγραφέας.
Τη βραδιά πλαισιώνει μουσικά η πιανίστα Φιλιώ Στάμου με τις μαθήτριες Νικολέτα Μάνεση, Άννα Δημητρέλου-Κουτσουλέρη και Κωνσταντίνα Καρατσόλη.

Τα «Παιδιά της Πανδώρας» είναι τα παιδιά μας! Κι όσο θαυμάζουμε τις ψηφιακές τους δεξιότητες, εξίσου ανησυχούμε για την υπερέκθεση στα ηλεκτρονικά ερεθίσματα. Πολύτιμος χρόνος καταναλώνεται σε αμφίβολα παιχνίδια, η κοινωνικότητα περιορίζεται, η γλωσσική εξέλιξη καθυστερεί και, συχνά, ο Η/Υ από βοηθητικό εργαλείο αποκτά δύναμη επιβολής πάνω στο νεαρό πλάσμα.
Έτσι, διαμορφώθηκε ο πυρήνας του βιβλίου και η σκηνοθεσία ενός μέλλοντος όπου ο έντυπος λόγος αχρηστεύεται, ενώ οι υπολογιστές κυριαρχούν. Γενιά τη γενιά παρακολουθούμε με χιούμορ παιδιά να εξαρτώνται πολύπλευρα από έξυπνα μηχανήματα με το συμβολικό όνομα ΠΑΝΔΩΡΑ. Όμως, όπως το μυθικό πιθάρι της Πανδώρας, έτσι και η ιστορία κρύβει την ελπίδα. Το τέλος ανακουφίζει και γεννά αισιοδοξία για μια νέα ισορροπία που θα αποκαταστήσει τον λόγο στις  ζωές των ανθρώπων!

PAIDIA%20THS%20PANDORAS_AFISA.jpg

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Κατερίνα Δημόκα

%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BA%CE%B1%20%CE%9A..jpg

Αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση στη Γλωσσολογία και Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας. Εργάζεται ως φιλόλογος στο 2ο Δεύτερο Λιβαδειάς, όπου διδάσκει και διδάσκεται καθημερινά από τα παιδιά.
Παράλληλα, ασχολείται και με την παιδική λογοτεχνία. Πρωτοδιακρίθηκε στον Διαγωνισμό Διηγήματος των εκδόσεων Καστανιώτη (2000) και τιμήθηκε δύο φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά· το 2014 για το παραμύθι «Δασκάλα των χρωμάτων» και το 2018 για το παραμύθι «Μαξιλάρι από φως». Το παιδικό μυθιστόρημά της «Όμηρος στο Πέλαγος» ήταν τρίτο στην αξιολόγηση του περιοδικού Ο Αναγνώστης για την κατηγορία «Λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά» 2018.
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα παιδικά βιβλία της: Η Δασκάλα των Χρωμάτων (2016), Όμηρος στο Πέλαγος (2017), Ένα πράσινο τηλέφωνο (2017), Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα (2017), Παιδιά της Πανδώρας (2019).

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς posted on 27 Jun 2022 12:02Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο ορίστηκε στη Βιβλιοθήκη με την αριθ. 55238/Γ4/16-05-2022 ΦΕΚ 406/Υ.Ο.Δ.Δ./18-05-2022 απόφαση της Υπουργού Παιδείας. Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ανδρέας Ανδρίτσος, Εκπαιδευτικός
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αγγελική-Ειρήνη Κουτσοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός
  • ΜΕΛΗ
    • Ιωάννα Γκικοπούλου, Δικηγόρος
    • Ελένη Πειρουνάκη, Δικηγόρος
    • Αλεξάνδρα Γερογιάκομου, Εκπαιδευτικός

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή θητεία. (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License