ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2019”

News » ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2019”
Posted on 19 Sep 2019 10:23

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς με τον τίτλο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2019. Από τις 18 Ιουνίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Πλήθος παιδιών, ηλικίας 4 έως 13 ετών, με εκατοντάδες συμμετοχών, παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά και δυναμικά σε 20 δράσεις και εργαστήρια. Οργανωτικά υπεύθυνη για το πρόγραμμα ήταν η υπάλληλος της Βιβλιοθήκης Κατερίνα Κεράστα.

Τα εργαστήρια, με τον τίτλο “κουτί …άνοιξε!”, ήταν εμπνευσμένα και σχεδιασμένα από την κοινωνιολόγο Ειρήνη Βοκοτοπούλου, που εργάζεται συστηματικά από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες, και που είχε σχεδιάσει όλα τα προγράμματα των Καλοκαιρινών Εκστρατειών στις ελληνικές βιβλιοθήκες τα έτη 2012-2018. Με τα εργαστήρια αυτά και με επιπλέον δραστηριότητες, οι μικροί αναγνώστες μυήθηκαν και διεύρυναν την αντιληπτική και μαθησιακή τους ικανότητα με ευχάριστο, πρακτικό, δημιουργικό αλλά και συμβολικό τρόπο σε καθημερινές αλλά και γνωσιολογικές και φιλοσοφικές έννοιες. 

Το σύνολο των δραστηριοτήτων είχαν απώτερο στόχο - και το πέτυχαν - όχι μόνο την καλλιέργεια κουλτούρας και αγάπης προς τη Βιβλιοθήκη και την ανάγνωση (όπως ήταν αναμενόμενο), αλλά και την ευρεία και ποικίλη μάθηση, την αγάπη για το περιβάλλον και τον τόπο, την ψυχαγωγία, τη σωματική και νοητική συνέργεια, τις καλές συνήθειες, το σεβασμό, τη συνεργασία και τη δημιουργική πειθαρχία.

Η επιτυχία αυτή δεν θα ήταν δυνατή, αν δεν υπήρχαν οι αφανείς “ήρωες”: οι εμψυχώτριες, οι εθελόντριες και εθελοντές, οι γονείς, οι υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης και οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, διαρκείς αρωγοί όλων των δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης! Δηλαδή, οι πολίτες, η μικρή μας δραστήρια και ενεργή κοινότητα, που αργά αλλά σταθερά διευρύνεται διαρκώς, πλαισιώνοντας και υποστηρίζοντας πολύπλευρα με αγάπη και ανιδιοτέλεια το συνολικό έργο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς!

Στιγμές από το φετινό καλοκαίρι μας μπορείτε να δείτε εδώ :
[https://youtu.be/sqrUbtUw79M ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 - όπως το ζήσαμε!
Οι Εθελοντές του ...Καλοκαιριού μας (2019)

Ευχαριστούμε ολόθερμα, όσους και όσες βοήθησαν, με τον τρόπο του ο καθένας και η καθεμιά, και σε αυτή την προσπάθεια μας να προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης μας ό,τι καλύτερο μπορούμε και χρειάζονται!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά φυσικά και για τον προσεχή χειμώνα με άλλες ποιοτικές δραστηριότητες για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Βιβλιοθήκης!

Καλό Φθινόπωρο!


Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς posted on 27 Jun 2022 12:02Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο ορίστηκε στη Βιβλιοθήκη με την αριθ. 55238/Γ4/16-05-2022 ΦΕΚ 406/Υ.Ο.Δ.Δ./18-05-2022 απόφαση της Υπουργού Παιδείας. Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ανδρέας Ανδρίτσος, Εκπαιδευτικός
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αγγελική-Ειρήνη Κουτσοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός
  • ΜΕΛΗ
    • Ιωάννα Γκικοπούλου, Δικηγόρος
    • Ελένη Πειρουνάκη, Δικηγόρος
    • Αλεξάνδρα Γερογιάκομου, Εκπαιδευτικός

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή θητεία. (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License