Συναντήσεις με τη συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλου (05/04/2019)

News » Συναντήσεις με τη συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλου (05/04/2019)
Posted on 03 Apr 2019 09:16

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ


Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Σε όλες τις χώρες τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, Βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το σύλλογο Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, γιορτάζει και φέτος αυτή την παγκόσμια ημέρα φιλοξενώντας την Παρασκευή 5 Απριλίου τη συγγραφέα Σοφία Μαντουβάλου. Η συγγραφέας θα συναντηθεί με τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς (Γ’ τάξη), του Νηπιαγωγείου Αντίκυρας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς (ΣΤ’ τάξη).

AF_%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%92%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%A5.png

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σοφία Μαντουβάλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα αλλά δηλώνει πως ανήκει στους πολίτες του κόσμου που εργάζονται για την καθημερινή επανάσταση της πραγματικότητας για ένα καλύτερο αύριο. Παρέα με τους αχώριστους φίλους της, τη φαντασία , το χιούμορ και το παράλογο, κλείνει τα όνειρά της μέσα στα βιβλία, ελπίζοντας να τα μοιραστεί με τα παιδιά. Οι σπουδές της στην Εξελικτική ψυχολογία, την Εκπαιδευτική τεχνολογία και τη Σκηνοθεσία τη βοήθησαν να συνδυάζει τα φανταστικά με τα πραγματικά στοιχεία της ζωής και να κοιτάζει με ρεαλισμό την ουτοπία. Σαράντα χρόνια δημιουργικής πορείας αριθμούν 80 βιβλία για παιδιά , νέους και ενήλικες, και έναν ακόμα μεγαλύτερο εκπαιδευτικών ταινιών. Μέρος του έργου της στην παιδική λογοτεχνία έχει μεταφραστεί, βραβευτεί και διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το 2014 ήταν υποψήφια της Ελλάδας για το Διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen- ΙΒΒΥ. Η πρωτότυπη σειρά της κινουμένων σχεδίων για τη γλώσσα Ένα γράμμα μια ιστορία έλαβε το 2013, για την καινοτομία του τη διεθνή διάκριση MEDEAAWARDS,ενώ είναι το πρώτο ψηφιακό αλφαβητάρι παραγωγής του Υπουργείου Παιδείας.
Φέτος βραβεύτηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο της «Το αγόρι που διάβαζε στις κότες παραμύθια».

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License