Περί βιβλιοθηκών ... και ασφάλειας

News » Περί βιβλιοθηκών … και ασφάλειας
Posted on 05 Jun 2018 11:51

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα ΑΥΓΗ, 03/06./2018


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Βοιωτίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας διοργανώνουν ημερίδα με το εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, που κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας, που καλούνται πλέον «Ηλεκτρονικό έγκλημα».

Στο πλαίσιο αυτό η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πολλαπλασιάζεται και καλείται να αντιμετωπίσει πολυποίκιλα και νέα προβλήματα. Το έργο της συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του Διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Έτσι την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 5.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» (Πηγές Κρύας Λιβαδειάς), θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το πραγματικό μέγεθος και τις εκφάνσεις του προβλήματος αλλά και την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή μας στο Διαδίκτυο από τον πλέον αρμόδιο: τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχο Γεώργιο Παπαπροδρόμου.

Από την πάντα δραστήρια Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς βρίσκουμε μία εκδήλωση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που έγκειται τόσο στη θεματική της ημερίδας, ένα ζήτημα που απασχολεί όλους μας καθημερινά, όσο και από άποψης συνεργειών.

Από τη στήλη αυτή εδώ πάντα προβάλλουμε δράσεις βιβλιοθηκών που εδράζονται σε συνέργειες με άλλους φορείς. Είναι πολύ βασικό και κρίσιμο τόσο για τη λειτουργία της ίδιας της βιβλιοθήκης όσο και για την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που θα συνεργαστούν μαζί της. Έτσι μπορεί η βιβλιοθήκη να παρέχει πλήθος υπηρεσιών, να φτάνει σε ακροατήρια, που ίσως δεν μπορεί με άλλους τρόπους και να καλλιεργεί ένα ζωντανό ανθρωποδίκτυο στην κοινότητα που εξυπηρετεί.

Καλλίμαχος

moc.liamg|igva.sohcamillak#moc.liamg|igva.sohcamillak

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Βιβλία που ξεχώρισαν | Γιάννας Βαρουξή-Μπαδύλα Η ΛΕΝΑΙΝΑ posted on 23 Nov 2022 10:00

[[=]]
Σήμερα η συγγραφέας ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΜΑ μας προτείνει
το βιβλίο της Γιάννας Βαρουξή-Μπαδύλα Η ΛΕΝΑΙΝΑ (αυτοέκδοση, 2020)

[[/=]] (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License