Ημερίδα "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο" (6/6/2018)

News » Ημερίδα "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο" (6/6/2018)
Posted on 22 May 2018 08:05

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Βοιωτίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας διοργανώνουν ημερίδα με το εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, που κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας, που καλούνται πλέον «Ηλεκτρονικό Έγκλημα».

Στο πλαίσιο αυτό, η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πολλαπλασιάζεται και καλείται να αντιμετωπίσει πολυποίκιλα και νέα προβλήματα. Το έργο της συμπεριλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων ή αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Έτσι την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 5.00 μμ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» (Πηγές Κρύας Λιβαδειάς), θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το πραγματικό μέγεθος και τις εκφάνσεις του προβλήματος αλλά και την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο, από τον πλέον αρμόδιο: τον Διευθυντή Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.

Μία εκδήλωση από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς! Αφορά όλους μας, μικρούς-μεγάλους, αφού το διαδίκτυο είναι πλέον ανάγκη και αποτελεσματικό εργαλείο και δε μπορούμε να αφήσουμε στην τύχη την χρήση του και να εκτιθέμεθα διαρκώς σε απροσδόκητους και άγνωστους κινδύνους από την άγνοια ή την αδιαφορία μας.
Είστε ΟΛΟΙ προσκεκλημένοι!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

w_%CE%91%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1%20%CE%91%CE%A3%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%97%CE%A3%20%CE%A0%CE%9B%CE%9F%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A3%CE%97%20%CE%A3%CE%A4%CE%9F%20%CE%94%CE%99%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%9F.jpg

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΗΤΗ

31317835_10156336655999839_5514259638901538816_o.jpg

Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαπροδρόμου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας το 1965.
Κατετάγη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1991).
Εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (1991) από την οποία αποφοίτησε το έτος 1993.
Κατόπιν διετούς εκπαιδεύσεως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (1999-2001) απέκτησε την ειδικότητα του Δικαστικού Γραφολόγου (2002), τυγχάνοντας και ιδρυτής του Εργαστηρίου Δικαστικής Γραφολογίας στη Βόρεια Ελλάδα (ΥΕΕΒΕ) (2002).
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης (2005).
Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (2015) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (2017).

Υπηρέτησε σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης καθώς και στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (συμπεριλαμβανομένης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος/Τμήμα Εργαστηρίων).
Τοποθετήθηκε στην νέο-ιδρυθείσα Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ως Διευθυντής (1-9-2015).
Από το έτος 2016 μέχρι και σήμερα υπηρετεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ως Διευθυντής.
Το έτος 2018 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου, διατηρώντας τη θέση του Διευθυντή της προαναφερθείσας Διεύθυνσης.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά συναντήσεων, συνεδρίων και ημερίδων της EUROPOL(European Cybercrime Centre -ΕC3- ), ως ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ακαδημαϊκά-πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε συνέδρια παγκόσμιας εμβέλειας (ICANN, RAN, ΕΕ-ΙSAC, INFOCOM ,SECURITY PROJECT, UINFC2, EXPOSEC), είναι μέλος στο European Cybercrime Task Force (EUCTF) έχοντας λάβει μέρος στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση Κυβερνοάμυνας “ΠΑΝΟΠΤΗΣ ” υπό το συντονισμό του ΓΕΕΘΑ επίσης συμμετείχε ως ομιλητής στη 1η Διημερίδα Στρατηγικής Κυβερνοάμυνας Ενόπλων Δυνάμεων, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning και στο συνέδριο Ασφαλούς Διαδικτύου από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Έχει εκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων, στην Οργάνωση και Διοίκηση και στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής κι επικοινωνιών (ΤΠΕ), σε θέματα Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Πολιτικής Προστασίας, Ριζοσπαστικοποίησης και σε θέματα ΟΚΑΝΑ.
Έχει διδάξει μαθήματα σε Δημόσιο ΙΕΚ και σε διάφορες σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας (Σχολή Εθνικής Ασφαλείας, Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Σχολή Αστυφυλάκων) αλλά και ως ομιλητής σε σχολές ενόπλων δυνάμεων (Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων, ΑΔΙΣΠΟ, Σχολή Εθνικής Άμυνας) και Πυροσβεστική Ακαδημία.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών (φοιτητών Α.Π.Θ. και Πανεπιστημίου Μακεδονίας αντίστοιχα).

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License