Κινηματογράφος για εφήβους

News » Κινηματογράφος για εφήβους
Posted on 19 Oct 2017 10:42

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς διοργανώνουν προβολές για τους μαθητές του Σχολείου σε συνεργασία με την κινηματογραφική δράση «Petit Plan: Χτίζοντας γέφυρες».

unnamed-2-4.jpg

Οι προβολές αυτές απευθύνονται στους εφήβους και έχουν σκοπό να αναδείξουν τις ανθρώπινες σχέσεις ως διαπολιτισμικές γέφυρες και να διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών μυώντας τους στο νέο ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 θα προβληθεί στο χώρο του 3ου Γυμνασίου η ταινία Το Λιμάνι της Χάβρης (LeHavre) του Aki Kaurismäki και θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Μαριανίκη Δορμπαράκη.
Το Λιμάνι της Χάβρης (Le Havre) του Aki Kaurismäki
Ο Mαρσέλ Μαρξ, πρώην συγγραφέας, έχει αποτραβηχτεί στη Χάβρη και εργάζεται ως λούστρος, γεγονός που τον φέρνει σε επαφή με τον κοινωνικό περίγυρο και τους ανθρώπους. Όταν η μοίρα φέρνει στο δρόμο του έναν ανήλικο μετανάστη από την Αφρική, ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στον τυφλό μηχανισμό του Κράτους και τον αστυνομικό κλοιό που ολοένα και σφίγγει γύρω από τον νεαρό.


Η κ. Δορμπαράκη σπούδασε Φιλολογία και Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το διδακτορικό (Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης) της στη Γερμανία, στο Goethe-Universität (Frankfurt am Main). Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου. Έχει πολύχρονη πείρα με μαθητές Λυκείου, καθώς δίδαξε Λογοτεχνία, Έκθεση και άλλα συναφή μαθήματα επί 30 έτη σε Λύκεια της Ελλάδας και της Γερμανίας. Παράλληλα, οργάνωσε θεατρικές ομάδες στα Λύκεια που υπηρέτησε και υπήρξε υπεύθυνη για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Ημερίδα "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο" (6/6/2018) posted on 22 May 2018 08:05


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Βοιωτίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας διοργανώνουν ημερίδα με το εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου. Μαζί με αυτές τις αλλαγές, που κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, υπεισέρχονται και οι παράμετροι που ευνοούν την ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας, που καλούνται πλέον «Ηλεκτρονικό Έγκλημα». (read more…)
Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License