Δωρεάν Βιωματικό σεμινάριο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» 2017-2018

News » Δωρεάν Βιωματικό σεμινάριο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» 2017-2018
Posted on 25 Sep 2017 12:54

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, και ο σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ανακοινώνουν τη διοργάνωση Βιωματικού σεμιναρίου με τον τίτλο

«Εισαγωγή στη Φωτογραφία»

Διάρκεια σεμιναρίων: από Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 (30 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 60 ωρών).
Εισηγητής Σεμιναρίων: Δαμιανός Μωραΐτης

Η πρώτη συνάντηση στις 12 Οκτωβρίου είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους, και έχει θέμα:
α) Τι, πώς και γιατί Φωτογραφίζουμε
β) Ρύθμιση και χειρισμός της φωτογραφικής μας μηχανής.

%CE%91%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1W.jpg

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες:
Η Τεχνική της φωτογραφίας (ώρες 6)
Η εξέλιξη της φωτογραφίας και της φωτογραφικής μηχανής, φακοί, φως − σκιά, φωτομέτρηση, ταχύτητα, διάφραγμα, White Balance (ισορροπία λευκού) κ.α.
− Η Αισθητική της Φωτογραφίας (ώρες 8)
Ο Φωτισμός, οι γραμμές, το βάθος πεδίου, το φόντο, οι γωνίες λήψης, το χρώμα, η Α/Μ και η έγχρωμη φωτογραφία, το κάδρο, βασικοί κανόνες σύνθεσης κ.α.
Η Πράξη:
Τι, Γιατί και Πώς Φωτογραφίζουμε; Επιλογή θέματος, επιλογή «φόρμας», κριτική επιλογή φωτογραφιών. Προσωπογραφία και Αυτοπροσωπογραφία, Τοπίο, Αστικό τοπίο, Φωτογράφηση ανθρώπων σε δράση, Φωτογράφιση αντικειμένων, Κοινωνικό ντοκουμέντο, Φωτογράφιση σε ιδιαίτερες συνθήκες.
Η Ιστορία της Φωτογραφικής τέχνης
μέσα από την παρουσίαση και μελέτη του έργου σημαντικών φωτογράφων, στο έργο των οποίων τεκμηριώνεται η ιστορία της Φωτογραφίας.
Εξάσκηση σε πραγματικό χρόνο με εξόδους για φωτογράφηση και ασκήσεις στα παραπάνω θέματα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Media Lab και στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, και απευθύνονται σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο της «Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας», ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και γνώσεις.
Απαραίτητη προϋπόθεση η αγάπη για την Φωτογραφία και την Τέχνη γενικότερα.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν. - Κόστος εγγραφής: 30 €
Δηλώσεις συμμετοχής: στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και online
Πληροφορίες: στα τηλ. 22610 89979 και 22610 29216.


Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΑΣΗΜΑΚΗ posted on 28 May 2020 07:47


"Μαρτυρίες για συμβάντα, στο έπος του '40": από το αρχείο του υποστράτηγου Δρακούλη Βασιλαράκου
Το έπος του ’40 αποτελεί τον πυρήνα του νέου βιβλίου του Στάθη Ασημάκη, το οποίο και αφιερώνεται στους αφανείς ήρωες του έθνους. Βασίζεται εν πολλοίς στο λεπτομερές αρχείο του υποστράτηγου Δρ. Βασιλαράκου, που αναπάντεχα περιήλθε στην κατοχή του συγγραφέα. Η διάσωση από τη λήθη και η φετινή συμπλήρωση 80 ετών από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο ώθησαν τον Στάθη Ασημάκη να παραδώσει στο αναγνωστικό κοινό σημαντικά ντοκουμέντα από τον αγώνα κατά των Ιταλών στους όγκους της Πίνδου, του Μοράβα και της Τρεμπεσίνας. Το βιβλίο περιλαμβάνει και ενότητα που αφορά στο Ρούπελ και αξιοποιεί κεφάλαια του ομώνυμου βιβλίου του Χ. Ζαλόκωστα.

(read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License