Ολοκληρώθηκαν τα σε σεμινάρια "Από την Έρευνα στη Διδασκαλία"

News » Ολοκληρώθηκαν τα σε σεμινάρια "Από την Έρευνα στη Διδασκαλία"
Posted on 14 Mar 2017 10:24

Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία τα σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία» στο MediaLab της Βιβλιοθήκης την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.

Τα σεμινάρια, που απευθύνονταν κυρίως στους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπαίδευσης, οργανώθηκαν από το FutureLibrary, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο φιλολόγων Νομού Βοιωτίας Ευστράτιο Μαϊστρέλλη.

Διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας σε τέσσερις κύκλους μαθημάτων της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, και Οικονομία.

  • «Η λογική της συμμορίας: η επεισοδιακή δίκη και ο θάνατος του Θηραμένη (Ξενοφώντος, Ελληνικά, Βιβλ. Β΄, Κεφ. 3, §§ 5-56)»

Με τον Νικόλαο Α.Ε. Καλοσπύρο, Επισκέπτη Καθηγητή (Ιστορία και Ερμηνευτική της Κλασικής Φιλολογίας) στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  • «Μάρκος Μέσκος, «Το άλογο»: Το βίωμα της «μητριάς πατρίδας» στην ελληνική μεταπολεμική και μεταπολιτευτική ποίηση»

Με τον Ευριπίδη Γαραντούδη, Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • «Το Aνατολικό Zήτημα και ο Κριμαϊκός Πόλεμος»

Με τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  • «Οικονομική ανάπτυξη και περιβάλλον»

Με τον Βασίλη Πεσμαζόγλου, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές και όλους όσοι συμμετείχαν στα σεμινάρια και δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα παρόμοια σεμινάρια.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License