Το Μυθολογικό Εργαστήρι στα ίχνη των Μινυών...

News » Το Μυθολογικό Εργαστήρι στα ίχνη των Μινυών…
Posted on 13 Apr 2016 11:59

Το Μυθολογικό Εργαστήρι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς θέλησε να αναζητήσει τα ίχνη των αποστραγγιστικών έργων των Μινυών στην Κωπαΐδα, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Αυτή ήταν η δεύτερη εκπαιδευτική του εκδρομή, καθώς είχε προηγηθεί επίσκεψη στην Κοιλάδα των Μουσών.

Μικροί και μεγάλοι με οδηγό τους την κ. Νιαβή Βασιλική, υπεύθυνη του Μυθολογικού Εργαστηρίου, επισκέφτηκαν τον τάφο του Μινύα και το αρχαίο θέατρο – ωδείο του Ορχομενού, το κάστρο του Γλα και τη Μεγάλη Καταβόθρα ή σπηλιά του Ηρακλή στο Νέο Κόκκινο. Στις διαδρομές Ορχομενό - Κάστρο και διασταύρωση Παύλου – Πύργου – Ορχομενού, ανακάλυψαν την τεχνητή διώρυγα των Μινύων και τα αναχώματα, δείγματα του τιτάνιου αυτού έργου των Μινύων. Ένα έργο που είχε σκοπό να αποστραγγίσει τη λίμνη Κωπαΐδα, διότι τους καλοκαιρινούς μήνες μετατρεπόταν σε έλος, καθώς τα νερά της χάνονταν στις φυσικές καταβόθρες και στα ρήγματα, που είχαν δημιουργηθεί εξαιτίας των σεισμών, στον πυθμένα της λίμνης.
Τα αξεπέραστα αυτά έργα σήμερα βρίσκονται ξεχασμένα και αναγνωρίσιμα μόνο από εκείνους που αναζητούν να μάθουν και να αναδείξουν την ιστορία του τόπου.

Σχετικές πληροφορίες για του Μινύες και το έργο τους δόθηκαν από την κ. Νιαβή Βασιλική και τον κ. Κόκκινο Σπύρο.

Παιδιά και γονείς, όλοι μια χαρούμενη ομάδα, περπάτησαν, αναζήτησαν και βρήκαν τα χνάρια των Μινύων μέσα σε μια φύση που χάριζε απλόχερα μυρωδιές, χρώματα και κελαηδίσματα.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License