Η συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς τώρα και σε εφαρμογή για κινητά!

News » Η συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς τώρα και σε εφαρμογή για κινητά!
Posted on 02 Mar 2014 17:02

Η πρώτη mobile εφαρμογή (iOS iPhone / iPad) η οποία παρέχει πρόσβαση σε βιβλιοθηκονομικό περιεχόμενο είναι πλέον διαθέσιμη και δωρεάν για το ευρύ κοινό. Είναι δημιουργία του Γιώργου Σταύρου, προγραμματιστή στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

i-opac.jpeg

Η εφαρμογή i-OPAC παρέχει πρόσβαση στις πιο γνωστές βάσεις δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και όχι μόνο!

Η εφαρμογή δίνει στον χρήστη την δυνατότητα αναζήτησης με Τίτλο, Συγγραφέα, Θέμα ή ISBN/ISSN. Όσον αφορά το ISBN δίνεται η δυνατότητα σκαναρίσματος, με την κάμερα του κινητού, του barcode του τεκμηρίου και αυτόματης αναζήτησης μετά την αναγνώριση του αριθμού. Επίσης παρέχεται η εφαρμογή φίλτρων στα αποτελέσματα της αναζήτησης καθώς επίσης και η επιλογή αποθήκευσης των αγαπημένων σας εγγραφών.

Μια ακόμη δυνατότητα που παρέχει η εφαρμογή είναι η αποθήκευση ψηφιοποιημένου υλικού (Φωτογραφίες, PDF) στην συσκευή για Offline ανάγνωση.

Η εφαρμογή i-OPAC παρέχει πρόσβαση και στο υλικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, και συγκεκριμένα:
- στο ψηφιακό υλικό (Φωτογραφίες, PDF αρχεία, Video) με αναζήτηση στο σύνολο του Ψηφιακού υλικού
- σε πραγματικό χρόνο (με χρήση του πρωτοκόλλου Z39.50) στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης μας, με αναζήτηση στο σύνολο του δημόσιου καταλόγου (OPAC) με χρήση των φίλτρων που παρέχει η εφαρμογή. Ο χρήστης μπορεί να δει την διαθεσιμότητα ενός βιβλίου σε πραγματικό χρόνο ή να επικοινωνήσει με την Βιβλιοθήκη.

Εκτός των παραπάνω, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε υλικό και άλλων δημοσίων βιβλιοθηκών, σε μέρος βιβλιογραφικών εγγραφών της BiblioNet http://www.biblionet.gr/, στον κατάλογο Διδακτορικών Διατριβών και στον του ΕΚΤ http://www.didaktorika.gr/eadd/), στον Συλλογικό Κατάλογο Επιστημονικών Περιοδικών http://eskep.ekt.gr, σε πάνω απο 20.000 τίτλους eBooks μέσα από το δίκτυο του Heal-Link.

Η εφαρμογή i-OPAC απαιτεί σύνδεση 3G ή WiFi. Για την ανάγνωση ή το κατέβασμα
ψηφιοποιημένου υλικού συνιστάται η WiFi σύνδεση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή i-OPAC από εδώ (App Store): http://bit.ly/1hnDTix

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License