Η συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς τώρα και σε εφαρμογή για κινητά!

News » Η συλλογή της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς τώρα και σε εφαρμογή για κινητά!
Posted on 02 Mar 2014 17:02

Η πρώτη mobile εφαρμογή (iOS iPhone / iPad) η οποία παρέχει πρόσβαση σε βιβλιοθηκονομικό περιεχόμενο είναι πλέον διαθέσιμη και δωρεάν για το ευρύ κοινό. Είναι δημιουργία του Γιώργου Σταύρου, προγραμματιστή στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

i-opac.jpeg

Η εφαρμογή i-OPAC παρέχει πρόσβαση στις πιο γνωστές βάσεις δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και όχι μόνο!

Η εφαρμογή δίνει στον χρήστη την δυνατότητα αναζήτησης με Τίτλο, Συγγραφέα, Θέμα ή ISBN/ISSN. Όσον αφορά το ISBN δίνεται η δυνατότητα σκαναρίσματος, με την κάμερα του κινητού, του barcode του τεκμηρίου και αυτόματης αναζήτησης μετά την αναγνώριση του αριθμού. Επίσης παρέχεται η εφαρμογή φίλτρων στα αποτελέσματα της αναζήτησης καθώς επίσης και η επιλογή αποθήκευσης των αγαπημένων σας εγγραφών.

Μια ακόμη δυνατότητα που παρέχει η εφαρμογή είναι η αποθήκευση ψηφιοποιημένου υλικού (Φωτογραφίες, PDF) στην συσκευή για Offline ανάγνωση.

Η εφαρμογή i-OPAC παρέχει πρόσβαση και στο υλικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, και συγκεκριμένα:
- στο ψηφιακό υλικό (Φωτογραφίες, PDF αρχεία, Video) με αναζήτηση στο σύνολο του Ψηφιακού υλικού
- σε πραγματικό χρόνο (με χρήση του πρωτοκόλλου Z39.50) στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης μας, με αναζήτηση στο σύνολο του δημόσιου καταλόγου (OPAC) με χρήση των φίλτρων που παρέχει η εφαρμογή. Ο χρήστης μπορεί να δει την διαθεσιμότητα ενός βιβλίου σε πραγματικό χρόνο ή να επικοινωνήσει με την Βιβλιοθήκη.

Εκτός των παραπάνω, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε υλικό και άλλων δημοσίων βιβλιοθηκών, σε μέρος βιβλιογραφικών εγγραφών της BiblioNet http://www.biblionet.gr/, στον κατάλογο Διδακτορικών Διατριβών και στον του ΕΚΤ http://www.didaktorika.gr/eadd/), στον Συλλογικό Κατάλογο Επιστημονικών Περιοδικών http://eskep.ekt.gr, σε πάνω απο 20.000 τίτλους eBooks μέσα από το δίκτυο του Heal-Link.

Η εφαρμογή i-OPAC απαιτεί σύνδεση 3G ή WiFi. Για την ανάγνωση ή το κατέβασμα
ψηφιοποιημένου υλικού συνιστάται η WiFi σύνδεση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή i-OPAC από εδώ (App Store): http://bit.ly/1hnDTix

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Αφιέρωμα στον συγγραφέα Γιώργο Μανιάτη (16/2/2019) posted on 16 Feb 2019 07:48

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» και ο Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στον συγγραφέα Γιώργο Μανιάτη, με αφορμή την επανέκδοση των έργων από τις εκδόσεις"Στιγμή". (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License