«ΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ» (30/9/15)

News » «ΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ» (30/9/15)
Posted on 17 Sep 2015 07:06

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί σε εκδήλωση, όπου οι Ελένη Ευγενικού (Msc Ειδική Παιδαγωγός) και Ελένη Λιλίτση (Ψυχολόγος) θα αναπτύξουν το θέμα «Οι μεταβάσεις στη ζωή του παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες». και θα συζητήσουν με γονείς και εκπαιδευτικούς για τους καλύτερους τρόπους προσέγγισης του.

Οι μεταβάσεις από το νηπιαγωγείο στην πρωτοβάθμια και εν συνεχεία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελούν σημαντικό ορόσημο για τον κύκλο ζωής όχι μόνο του ίδιου του παιδιού και του εφήβου, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Όλοι μαζί καλούνται να προσαρμοστούν σε μια καινούρια κατάσταση με περισσότερες ευθύνες και απαιτήσεις, καθώς και να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους σε νέα πλαίσια.

Η μετάβαση από μια βαθμίδα εκπαίδευσης σε μια άλλη φορτίζει συναισθηματικά το παιδί. Αυτό συμβαίνει γιατί συχνά αγωνιά για το αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα που περιλαμβάνουν καινούρια, περισσότερα και ίσως δυσκολότερα μαθήματα, την εναλλαγή καθηγητών, ενώ ταυτόχρονα καλείται να διαχειριστεί και την απώλεια κάποιων συμμαθητών του.

Για να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση και κατ’ επέκταση μια ομαλή μαθησιακή ένταξη, είναι απαραίτητο ένα σύνολο δεξιοτήτων όπως φωνολογική ενημερότητα και ψυχοκινητικός συντονισμός, για τη μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο, στρατηγικές αποτελεσματικής μελέτης και θετικό αυτοσυναίσθημα απαραίτητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεξιότητες στις οποίες ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες συνήθως υπολείπεται.

Στη φάση λοιπόν αυτή της μετάβασης, καλείται το οικογενειακό και το σχολικό πλαίσιο να σταθεί αρωγός και να αποφορτίσει το παιδί.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7 μμ.
Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λιβαδειά).
Είσοδος ελεύθερη.

afissa-j%CE%9C%CE%91%CE%98%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%A3%20%CE%94%CE%A5%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%95%CE%A3.jpg

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Παρουσίαση βιβλίου "Η Αστραδένια και το φαράγγι της αγάπης" posted on 15 Oct 2018 12:29

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο
της Βοιωτής συγγραφέως Παναγιώτας Μπατσούλη "Η Αστραδένια και το φαράγγι της αγάπης".
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00 πμ.
Στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης (Κάδμου 7 & Δαιδάλου). (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License