Μικρή ανάπαυλα για την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης

News » Μικρή ανάπαυλα για την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης
Posted on 22 Jun 2015 10:42

Στο φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς 23 παιδιά της Β΄ Δημοτικού, από διάφορα σχολεία της πόλης, τον Ιανουάριο του 2015 ξεκίνησαν ένα ταξίδι στον κόσμο της. Το ταξίδι τους, εκδρομή στα βαθύσκιωτα μονοπάτια του Ελικώνα, του βουνού των Μουσών με προορισμό την κορυφή. Εκεί που χορταίνεις τη θέα των οριζόντων, όπως απολαμβάνεις την ομορφιά και τη χάρη ενός βιβλίου που διάβασες. Το ταξίδι προς στην κορφή είχε ενδιάμεσους σταθμούς τα «καταφύγια». Σε κάθε καταφύγιο τους περίμενε και ένα βιβλίο, μια ιστορία.

Τα περισσότερα παιδιά άγνωστα μεταξύ τους πριν αρχίσει το ταξίδι, έγιναν μια ομάδα, αφηγήθηκαν ιστορίες και εμπειρίες τους, δραματοποίησαν, φανέρωσαν τα συναισθήματά τους και εκφράστηκαν εικαστικά.

Στο πρώτο «καταφύγιο» διαβάστηκε το βιβλίο «Ο Ρίκο Κοκορίκο». «Το βιβλίο αυτό κρύβει ένα μυστικό, το ξέρουν όλα τα παιδιά που έχουν έξυπνη καρδιά. Όταν η αγάπη κυβερνάει, η ξενοφοβία περνάει.»

Στο δεύτερο «καταφύγιο» περίμενε τα παιδιά το βιβλίο «Του σχοινιού τα μανταλάκια». Ένα βιβλίο για τη φιλία – «…Γιατί οι καλοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα.»

Στο επόμενο «καταφύγιο» με αφορμή μια πασχαλινή ιστορία «Η κότα με τα κόκκινα αυγά» ανακάλυψαν μύθους, ανοιξιάτικες γιορτές, ήθη και έθιμα που έρχονται από την αρχαιότητα αλλά τα συναντάμε και σήμερα.

Στο τέταρτο «καταφύγιο» διάβασαν το βιβλίο «Ένα χελωνάκι χωρίς καβούκι». Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα. «είμαστε διαφορετικοί, γιατί διαφορετικά πράγματα μας αρέσουν, σε κάποια πράγματα είμαστε ικανοί σε άλλα δεν είμαστε, αλλά όταν είμαστε μαζί και συνεργαζόμαστε κάνουμε μικρά καθημερινά θαύματα! Και πάνω από όλα δεχόμαστε τον άλλο όπως είναι και όπως θα θέλαμε εμείς να είναι».

Στο πέμπτο και τελευταίο «καταφύγιο» τα παιδιά πήραν μέρος «Στο πανηγύρι των πουλιών». Η Σούσα, μια ιγκουάνα σαύρα,είχε μια μεγάλη επιθυμία να ακούσει από κοντά τον αγαπημένο της τραγουδιστή, τον Τουκάν, στο πανηγύρι των πουλιών στην πίστα του ουρανού. Πάνω στον ενθουσιασμό της βρίσκει τη λύση χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους που παραλίγο να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για την ζωή της….

Φτάνοντας στο τέλος αυτού του ταξιδιού, τα παιδιά με τη βοήθεια της εμψυχώτριας, έφτιαξαν μια αφίσα με τους τίτλους των βιβλίων που διάβασαν, αλλά και των βασικών μηνυμάτων τους, με φωτογραφίες και ζωγραφιές και η οποία βρίσκεται στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης.

Οι καλοκαιρινές διακοπές ήρθαν έτσι και η Παιδική Λέσχη ανάγνωσης πάει διακοπές. Τα παιδιά δήλωσαν ότι πέρασαν υπέροχα, θαυμάσια, τέλεια, δημιουργικά, φανταστικά, με ενδιαφέρον, ωραία……… και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν από Φθινόπωρο. Αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους για καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση!

Όλοι μαζί, παιδιά και εμψυχώτρια, ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Βιβλιοθήκης για τη φιλοξενία και τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Βασιλική Νιαβή, εμψυχώτρια της Παιδικής λέσχης Ανάγνωσης

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License