Στις 22 Ιουνίου αρχίζει η Καλοκαιρινή μας Εκστρατεία 2015!

News » Στις 22 Ιουνίου αρχίζει η Καλοκαιρινή μας Εκστρατεία 2015!
Posted on 11 Jun 2015 16:49
Για 4η συνεχή χρονιά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει την Καλοκαιρινή της Εκστρατεία προώθησης της Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 υπό τον τίτλο "ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.."

Η φετινή καμπάνια προκαλεί σε συζήτηση ή απαντά στο ερώτημα μικρών και μεγάλων, "τι είναι μια βιβλιοθήκη". Για τον Μπόρχες ήταν πολύ απλή η απάντηση: βιβλιοθήκη είναι το σύμπαν!

LIVADIA_edo%20den%20einai_f.jpg

Πόσοι όμως αντιλαμβάνονται τη βιβλιοθήκη στην πραγματική της διάσταση, ως τον χώρο που χωράει τα πάντα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι; Οξύμωρο φαίνεται, αλλά δεν είναι. Μήπως δεν υπάρχει μέσα σ' αυτή το κάθε τι που μας περιβάλλει, το κάθε τι που μέσα ή μαζί του ζούμε; Μήπως δεν είναι το κάθε τι ζωντανό, η κάθε της φύσης δημιουργία; Μήπως δεν είναι οι ιδέες μας, οι σκέψεις μας, οι γνώσεις μας, οι δημιουργίες μας, τα γραπτά μας, τα κατασκευάσματά μας, ο λόγος μας, η ιστορία του ανθρώπινου γένους; Κάθε ράφι, κάθε βιβλίο, κάθε αριθμός στη ράχη του βιβλίου, κάθε γράμμα, κάθε δανεισμός, κάθε άγγιγμα των σελίδων, κάθε πράξη και λόγος του βιβλιοθηκάριου και του αναγνώστη και ερευνητή, κάθε φωνή και γέλιο που δονείται σε μια βιβλιοθήκη, δε μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη γνώση, όλο και πιο κοντά στην κατανόηση του κόσμου και της ύπαρξής μας;

Τίτλος, λοιπόν, της φετινής μας καλοκαιρινής εκστρατείας είναι:

"ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ…"

Μια σειρά πλούσιων, πρωτότυπων και ευρηματικών δράσεων, που έχουν γίνει πλέον θεσμός στη συνείδηση μικρών και μεγάλων, είναι …προ των πυλών! Κάτι ακόμη που ξεχωρίζει τη φετινή καμπάνια, είναι ότι συντονιστικό και βοηθητικό ρόλο στη διεξαγωγή της αναλαμβάνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεργαζόμενη με το Future Library.

Την Τρίτη 16 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της εκστρατείας της Βιβλιοθήκης μας, όπου και θα ξεκινήσει η προεγγραφή συμμετοχών των παιδιών.
Η εκστρατεία θα διαρκέσει από 22 Ιουνίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Ενημερώστε κάθε ενδιαφερόμενο, εκπαιδευτικούς, παιδιά, γονείς….
Πληροφορίες στο τηλ. 2261089970.
Ό,τι νεότερο για την εκστρατεία θα το βρείτε στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr/ και στις σελίδες της στα κοινωνικά δίκτυα.

Μείνετε συντονισμένοι!

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

rating: 0+x

Add a New Comment

Latest Blog:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ""Αναζητώντας ελπίδα" της Βασιλικής Αλαφογιάννη (11/11/2018) posted on 08 Nov 2018 13:34


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς και οι Εκδόσεις Φίλντισι παρουσιάζουν το βιβλίο της Βασιλικής Αλαφογιάνη «Αναζητώντας ελπίδα-Οδοιπορικό στα Ιεροσόλυμα και το όρος Σινά» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εστίας Μητέρας (Φούλας Νικολάου & Ιερολοχιτών) την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στις 6.30 μμ. (read more…)

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License