Η Εθνική Λυρική Σκηνή στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (28/5/15)

News » Η Εθνική Λυρική Σκηνή στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (28/5/15)
Posted on 30 May 2015 19:30

Το μεσημέρι της Πέμπτης 28/5/15 στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ η μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνή Αθηνά Καστρινάκη και ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης γνώρισαν στα δεκάδες παιδιά που παρεβρέθηκαν τον πραγματικό κόσμο και τη γοητεία της όπερας, την καθημερινότητα και τη δουλειά των καλλιτεχνών στη σκηνή, τα προβλήματα αλλά και τις μεγάλες χαρές που γνωρίζουν, ιστορίες και παραλειπόμενα αυτού του τόσου υπέροχου αλλά τόσο άγνωστου για πολλούς στη χώρα μας είδος τέχνης.

Η φωνή της Αθηνάς δόνησε την αίθουσα υπό τους ήχους του πιάνου και μας ταξίδεψε έστω και για λίγο σ' αυτόν τον υπέροχο κόσμο, αλλά αρκετό για να γεννηθεί η επιθυμία να το ξαναζήσει κανείς! Απο όσους ήμασταν παρόντες, αυτό το event δε θα το ξεχάσουμε ποτέ, ενώ η όπερα να είναι σίγουρη ότι κέρδισε νέους θαυμαστές! :)

Ευχαριστίες στην ΕΛΣ και ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες της Αθηνά και Γιάννη, το Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Future Library, το Τροφώνιο Ωδείο, το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς και το Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς για τη συνεργασία, τον Λουκά Γερούλια για την παραχώρηση του πιάνου, και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου που παρότρυναν τα παιδιά να ζήσουν κάτι το τόσο διαφορετικό!

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Καλοκαιρινή ανάπαυλα για το Μυθολογικό Εραστήρι Ενηλίκων... posted on 28 Jun 2017 08:36


Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 το Μυθολογικό Εργαστήρι Ενηλίκων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δραστηριότητές του που ξεκίνησαν από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Λειτούργησαν δυο τμήματα με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Βασιλική Νιαβή.

Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του Μυθολογικού Εργαστηρίου περιελάμβανε ενότητες θεμάτων που αφορούσαν στη Βοιωτία, δυο εκδρομές στη διάρκεια των οποίων τα μέλη του γνώρισαν «τα αποστραγγιστικά έργα των Μινύων στην Κωπαΐδα», το ναό και το μαντείο του Πτώου Απόλλωνα στο Ακραίφνιο, και πραγματοποίηση εκδήλωσης με ομιλητή τον κ. Ηλία Μαριολάκο με θέμα «Η συμβολή του Ηρακλή στη δημιουργία της Κρητο-Μυκηναϊκής
κοσμοκρατορίας
». (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License