2013: Για το πρόγραμμα "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη" στο 2ο Unconference του Future Library

News » 2013: Για το πρόγραμμα "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη" στο 2ο Unconference του Future Library
Posted on 12 Jan 2014 08:48

Στο πλαίσο του 2ου Unconference του Future Library που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2013, η υπάλληλος της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, εμπνέυστρια και υπεύθυνη για το πρόγραμμα "Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη" Κατερίνα Κεράστα παρουσίασε την εμπειρία και τα συμπεράσματα από την πιλοτική φάση του project.

Τίτλος της ομιλίας ήταν "Job Search ΜΕ τις βιβλιοθήκες: από την απογοήτευση στην ελπίδα κι από την ελπίδα στο αυτονόητο", και βασική της σκεπτικό ήταν:

"Αν θεωρήσουμε ότι κάποιοι μας “ευχήθηκαν” να ζήσουμε σε ενδιαφέρουσα εποχή, σίγουρα το πέτυχαν. Τι θα “γεννήσει” όμως αυτή η εποχή εξαρτάται από μας. Για να μετατρέψουμε την απογοήτευση και το σοκ της ανεργίας σε ελπίδα και γενεσιουργό πράξη για το αυτονόητο, την εργασία. Και οι Βιβλιοθήκες είναι εδώ, ακριβώς γι’ αυτό: για τη γνώση και την οργανωμένη πληροφορία, κόντρα στο χάος, την άγνοια, την απελπισία."

Σχετικές συνδέσεις
http://2013.futurelibrary.gr/?speakers=katerina-kerasta
http://jobsearch.futurelibrary.gr/

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς posted on 27 Jun 2022 12:02Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο ορίστηκε στη Βιβλιοθήκη με την αριθ. 55238/Γ4/16-05-2022 ΦΕΚ 406/Υ.Ο.Δ.Δ./18-05-2022 απόφαση της Υπουργού Παιδείας. Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ανδρέας Ανδρίτσος, Εκπαιδευτικός
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αγγελική-Ειρήνη Κουτσοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός
  • ΜΕΛΗ
    • Ιωάννα Γκικοπούλου, Δικηγόρος
    • Ελένη Πειρουνάκη, Δικηγόρος
    • Αλεξάνδρα Γερογιάκομου, Εκπαιδευτικός

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή θητεία. (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License