Εξάρχου Νατάσσα | "Αφήστε το βιογραφικό σας" |

News » Εξάρχου Νατάσσα | "Αφήστε το βιογραφικό σας" |
Posted on 20 Jan 2015 07:37
Το ασθενές φύλο και η αγορά εργασίας. Ποια η θέση των γυναικών στην σκληρή "αρένα" της αναζήτησης εργασίας σε χρόνους χαλεπούς και τι πιθανότητες έχει να βρει απασχόληση αντάξια του βιογραφικού της μια νέα, εμφανίσιμη, προικισμένη με ταλέντο και μόρφωση γυναίκα;

afiste%20to%20biografiko.jpg

Η υπομονή και η εγκαρτέρηση είναι τα επιπρόσθετα προσόντα, με τα οποία πρέπει να εφοδιαστούν οι ενδιαφερόμενες, αν θέλουν να επιβιώσουν στα πλαίσια του σκληρού ανταγωνισμού και, πολύ συχνά, της ματαίωσης που βιώνουν κατά τη διαδικασία εύρεσης εργασίας, σύμφωνα με την ηρωίδα του βιβλίου της Νατάσσας Εξάρχου με τίτλο "Αφήστε το βιογραφικό σας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IntroBooks.

Η Αναστασία Τανταρία είναι νέα, έξυπνη, συγκροτημένη, μεθοδική, πολυτάλαντη, με σπουδές στα Χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό κολέγιο, ξένες γλώσσες και μουσικές σπουδές στο Εθνικό Ωδείο.Θα ζήσει μία αληθινή "οδύσσεια" αναζήτησης εργασίας. Αφήνει με αισιοδοξία το βιογραφικό της, περιμένει, περνάει από συνεντεύξεις, ξαναπερνάει από συνεντεύξεις στις ίδιες εταιρίες και ξαναπεριμένει, υποβάλλεται σε τεστ IQ και συνεχίζει να περιμένει, κάνει προσωρινές δουλειές, αφήνει εκ νέου και σε άλλους χώρους το βιογραφικό της, υποβάλλεται και σε άλλες συνεντεύξεις και συνεχίζει να …περιμένει καρτερικά!

medium.jpg

Μία καθόλου ξένη πραγματικότητα για τη νέα γενιά γυναικών που διέρχονται τις "συμπληγάδες" της σύγχρονης οικονομικής κρίσης με κίνδυνο την ψυχική και συναισθηματική σύνθλιψή τους.

Όμως η ηρωίδα μας δεν ξεφορτώνεται τον "μανδύα" της αισιοδοξίας και της καλής της διάθεσης και σε πείσμα κάθε λογικής αντιστέκεται στις αντιξοότητες.

Το έργο περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία αλλά συνεχίζει να είναι μυθοπλασία, όπως υποστηρίζει η συγγραφέας, η οποία βρίσκεται και η ίδια αυτόν τον καιρό σε αναζήτηση εργασίας. Η ίδια και κατ΄επέκταση η ηρωίδα της θεωρεί τις σπουδές "προίκα", αναγνωρίζει ότι η αγορά εργασίας έχει γίνει περίπλοκη και ότι οι αναζητούντες εργασία πρέπει να γίνουν ιδιαίτερα ευέλικτοι.

Η αρχή της:"Χρειάζεται να τολμάς ακόμα και όταν δεν βλέπεις φως στο τούνελ."

Τέλος, το "Αφήστε το βιογραφικό σας" είναι επίκαιρο και ρεαλιστικό, καλογραμμένο με ιδιαίτερο και σύγχρονο χαρακτήρα, είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα μέσα από το οποίο ο αναγνώστης ανακαλεί πολλές από τις προσωπικές του εμπειρίες, χωρίς όμως να χάνει το ζωηρό ενδιαφέρον του για την εξέλιξη της ιστορίας.

Σας προκαλούμε να το διαβάσετε!!!!!

by Ιωάννα Ζωγράφου, φιλόλογος

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License