ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ 2015: ¨Εργαστήρι Ρομποτικής" Α' φάση 15/1/15

News » ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ 2015: ¨Εργαστήρι Ρομποτικής" Α' φάση 15/1/15
Posted on 14 Jan 2015 13:44

Ολοκληρώθηκε σήμερα 15/1/15 η Α’ φάση της βιωματικής εκπαιδευτικής δράσης «Εργαστήρι Ρομποτικής» στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Βιβλιοθήκης ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ 2015.

Στη φάση αυτή, οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς ήρθαν σε επαφή με τις βασικές αρχές της ρομποτικής για να κατασκευάσουν μια διασκεδαστική ποντικοπαγίδα.

Έμαθαν πως, για να λειτουργήσει ένα ρομπότ και να εκτελέσει εντολές, χρειάζεται… μάτια, αυτιά, μύτη, μύες και φυσικά… εγκέφαλο. Τα αισθητήρια όργανά του είναι κατάλληλοι ηλεκτρονικοί αισθητές, οι μύες του κάποιοι κινητήρες και ο εγκέφαλός του ένας μίνι ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος ονομάζεται «τούβλο» στη γλώσσα της ρομποτικής.

Αρχικά, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, τα παιδιά, με τη βοήθεια του εμψυχωτή Σωτήρη Σιαμανδούρα και μαθητών του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, συναρμολόγησαν τα μικρά κομματάκια του ρομπότ και στο τέλος «φόρτωσαν» στον εγκέφαλό του το ήδη έτοιμο πρόγραμμα.

Όμως, έπεται και συνέχεια… Στις επόμενες φάσεις, τα ίδια τα παιδιά θα μάθουν να δημιουργούν τις εντολές με τη βοήθεια κατάλληλων προγραμματιστικών εργαλείων!

Πολλές ευχαριστίες στον Σωτήρη Σιαμανδούρα αλλά και στους μαθητές της Β’ τάξης Ηλεκτρονικών του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς που συνέβαλαν καθοριστικά ε την εθελοντική τους προσφορά στην επιτυχή έκβαση του εργαστηρίου, τους: Χρήστο Αναστασίου, Χρήστο Ανταλόπουλο, Γιάννη Γιώγο, Κώστα Δούκα, Λάμπρο Κοντογιάννη, Γιώργο Κοσκινά, Βασίλη Λοϊζίδη και Γιάννη Μπέσσα.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: +1+x

Latest Blog:

Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς posted on 27 Jun 2022 12:02Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο ορίστηκε στη Βιβλιοθήκη με την αριθ. 55238/Γ4/16-05-2022 ΦΕΚ 406/Υ.Ο.Δ.Δ./18-05-2022 απόφαση της Υπουργού Παιδείας. Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ανδρέας Ανδρίτσος, Εκπαιδευτικός
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αγγελική-Ειρήνη Κουτσοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός
  • ΜΕΛΗ
    • Ιωάννα Γκικοπούλου, Δικηγόρος
    • Ελένη Πειρουνάκη, Δικηγόρος
    • Αλεξάνδρα Γερογιάκομου, Εκπαιδευτικός

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή θητεία. (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License