Βιβλιοπροτάσεις για μικρούς και μεγάλους σε μόνιμη στήλη

News » Βιβλιοπροτάσεις για μικρούς και μεγάλους σε μόνιμη στήλη
Posted on 01 Dec 2014 09:21

Απέραντη θάλασσα είναι η ζωή, άλλοτε ακύμαντη και άλλοτε μπλάβο πέλαγος. Ο καθένας από εμάς, ένα άβουλο καράβι, δε γνωρίζει που θα ρίξει άγκυρα ο …καπετάνιος. Κατά μία ευλογημένη τύχη το δικό μου καράβι βρήκε φιλόξενο λιμάνι και άραξε σε χώρο δραστήριο και δημιουργικό … στη Βιβλιοθήκη μας.

Image00002.jpg

Δειλά και αμήχανα στην αρχή δυσκολεύτηκα να προσδιορίσω το ρόλο μου… Αλλά πώς θα μπορούσε αυτός ο κατακλυσμός των δράσεων, αυτή η ανήσυχη πνευματική αναζήτηση να μη με παρασύρει…; Έτσι γρήγορα βρήκα τη …γωνιά μου μου χάρη στον οίστρο της Βιβλιοθήκης, την εκλεκτή και υπερδραστήρια συνάδελφο, Κατερίνα Κεράστα, η οποία με ψυχολόγησε και μου πρόσφερε βήμα ελεύθερο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δημιουργία δύο μόνιμων στηλών που συμπληρώνουν την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης μας εδώ και καιρό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη στήλη των **Βιβλιοπροτάσεων** και τη στήλη που αναφέρεται σε βιβλία από την παιδική μας συλλογή. Η πρώτη στήλη απευθύνεται σε ενήλικες και έχει στόχο να προβάλει και να παρουσιάσει αξιόλογα, καινούργια βιβλία που ο κάθε υπάλληλος της Βιβλιοθήκης μπορεί να έχει διακρίνει και αξιολογήσει, βιβλία σχετικά με το θέμα των εκδηλώσεων και των δράσεων μας και βιβλία που αφορούν τον τόπο μας και την ιδιομορφία του ή βιβλία σπουδαίων Βοιωτών συγγραφέων.

Image00001.jpg

Η δεύτερη στήλη "Από την παιδική μας συλλογή" απευθύνεται στους μικρούς μας, αμέτρητους και πιστούς φίλους και στους γονείς τους. Οι πρώτοι ψάχνουν με ανυπομονησία κάθε φορά να βρουν ευχάριστο και ενδιαφέρον ανάγνωσμα για τον ελεύθερό τους χρόνο και σκοπός της παρούσας στήλης είναι να τους προτείνει μία ιδέα. Οι δεύτεροι, πρωτίστως ενημερώνονται για ό,τι καλό κυκλοφορεί στη βιβλιοθήκη μας και αφορά το παιδικό βιβλίο και επιπροσθέτως, προβληματισμένοι για το πως θα μιλήσουν στα παιδιά τους για καίρια θέματα (πρώτη μέρα στο σχολείο, τον θάνατο, τον ρόλο των χρημάτων, την αντιμετώπιση και την αποδοχή του διαφορετικού και άλλα πολλά), ίσως η ανάλογη πρόταση της Βιβλιοθήκης μας τους βοηθήσει στο επίπονο και απαιτητικό έργο τους.

Εμψυχωτές αυτής της δειλής απόπειρας οι έμπειροι συνάδελφοι Ιουλία Βελέντζα, Μήτσα Νικολάου και Ελένη Μίχου (γιατί εμείς στη Βιβλιοθήκη μας λειτουργούμε συνεργατικά, με στόχο τη δική σας ικανοποίηση και εξυπηρέτηση).

Τέλος, υποσχόμαστε ότι δε θα …ησυχάσουμε σε λιμνάζοντα νερά αλλά θα συνεχίσουμε με πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες….!!!!!

Χαρά μας να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας…..!!!!!

by Ιωάννα Ζωγράφου, φιλόλογος

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License