ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή...;

News » ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή…;
Posted on 14 Nov 2014 08:28

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των παιδιών, του 1ου τμήματος, στην πρώτη τους συνάντηση στο «Μυθολογικό Εργαστήρι» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, το Σάββατο 8-11-2014 με θέμα «Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή μήπως μια προσπάθεια να ερμηνεύσει ο άνθρωπος της εποχής εκείνης τις μεταβολές στο φυσικό του περιβάλλον;»

Με τους μύθους οι πρόγονοί μας προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν γεωλογικές ανακατατάξεις και φαινόμενα όπως σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων κλπ. Ο μύθος της Γιγαντομαχίας αναφέρεται σε έντονα φυσικά φαινόμενα, όπως θύελλες και τυφώνες, ξηρασίες και πυρκαγιές, σεισμούς και καταποντισμούς.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Βεζούβιο, την Αίτνα ή τη Νίσυρο, αποδιδόταν στην οργή των Γιγάντων, που βρίσκονταν θαμμένοι στα σπλάχνα της Γης. Ακόμα και τα απολιθώματα από μεγαθήρια, που ανακάλυπταν οι αρχαίοι, πίστευαν α ότι ήταν κόκκαλα των Γιγάντων.

Η Ελληνική Μυθολογία αντιπροσωπεύει την παλαιότερη ιστορία των κατοίκων που έζησαν στον τόπο που αργότερα ονομάστηκε Ελλάδα. Πρόκειται δηλαδή για την προϊστορία των Πρωτο-Ελλήνων ή των Προελλήνων. Ένα μεγάλο τμήμα της Ελληνικής μυθολογίας ταυτίζεται με την φυσιολογική εξέλιξη του Ελλαδικού χώρου.

Υπεύθυνη του Μυθολογικού Εργαστηρίου η εκπαιδευτικός Βασιλική Νιαβή.
Βοήθησαν οι εμψυχώτριες Κατερίνα Μπελεσάκου και Νίκη Καγιά.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Παρουσίαση βιβλίου "Η Αστραδένια και το φαράγγι της αγάπης" posted on 15 Oct 2018 12:29

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο
της Βοιωτής συγγραφέως Παναγιώτας Μπατσούλη "Η Αστραδένια και το φαράγγι της αγάπης".
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 11.00 πμ.
Στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης (Κάδμου 7 & Δαιδάλου). (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License