ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή...;

News » ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή…;
Posted on 14 Nov 2014 08:28

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των παιδιών, του 1ου τμήματος, στην πρώτη τους συνάντηση στο «Μυθολογικό Εργαστήρι» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, το Σάββατο 8-11-2014 με θέμα «Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή μήπως μια προσπάθεια να ερμηνεύσει ο άνθρωπος της εποχής εκείνης τις μεταβολές στο φυσικό του περιβάλλον;»

Με τους μύθους οι πρόγονοί μας προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν γεωλογικές ανακατατάξεις και φαινόμενα όπως σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων κλπ. Ο μύθος της Γιγαντομαχίας αναφέρεται σε έντονα φυσικά φαινόμενα, όπως θύελλες και τυφώνες, ξηρασίες και πυρκαγιές, σεισμούς και καταποντισμούς.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Βεζούβιο, την Αίτνα ή τη Νίσυρο, αποδιδόταν στην οργή των Γιγάντων, που βρίσκονταν θαμμένοι στα σπλάχνα της Γης. Ακόμα και τα απολιθώματα από μεγαθήρια, που ανακάλυπταν οι αρχαίοι, πίστευαν α ότι ήταν κόκκαλα των Γιγάντων.

Η Ελληνική Μυθολογία αντιπροσωπεύει την παλαιότερη ιστορία των κατοίκων που έζησαν στον τόπο που αργότερα ονομάστηκε Ελλάδα. Πρόκειται δηλαδή για την προϊστορία των Πρωτο-Ελλήνων ή των Προελλήνων. Ένα μεγάλο τμήμα της Ελληνικής μυθολογίας ταυτίζεται με την φυσιολογική εξέλιξη του Ελλαδικού χώρου.

Υπεύθυνη του Μυθολογικού Εργαστηρίου η εκπαιδευτικός Βασιλική Νιαβή.
Βοήθησαν οι εμψυχώτριες Κατερίνα Μπελεσάκου και Νίκη Καγιά.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ελένη Καραμαγκιώλη & Γιώργο Λούκα posted on 29 Nov 2021 10:39


FB%20EVENT_%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%91%CE%A3%20-%20%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%9B%CE%97%20Facebook%20Cover%20%281920%20x%201005%20px%29.png

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση των συγγραφέων

  • Ελένης Καραμαγκιώλη, με αφορμή το βιβλίο της «Μονωτική ταινία» (εκδ. Ιωλκός, 2021). Το βιβλίο παρουσιάζει ο Νίκος Ιατρού.
  • Γιώργου Λούκα, με αφορμή το βιβλίο του «Ο καθένας στη χώρα του πουθενά» (εκδ. Αρμός, 2021. Το βιβλίο παρουσιάζει η Γιώτα Λυμπεροπούλου.

στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΙΩΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 7 μμ.
Συντονίζει ο Λεωνίδας Διαμαντής. (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License