ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή...;

News » ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή…;
Posted on 14 Nov 2014 08:28

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των παιδιών, του 1ου τμήματος, στην πρώτη τους συνάντηση στο «Μυθολογικό Εργαστήρι» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, το Σάββατο 8-11-2014 με θέμα «Τι είναι μυθολογία; Είναι ο μύθος γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας ή μήπως μια προσπάθεια να ερμηνεύσει ο άνθρωπος της εποχής εκείνης τις μεταβολές στο φυσικό του περιβάλλον;»

Με τους μύθους οι πρόγονοί μας προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν γεωλογικές ανακατατάξεις και φαινόμενα όπως σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων κλπ. Ο μύθος της Γιγαντομαχίας αναφέρεται σε έντονα φυσικά φαινόμενα, όπως θύελλες και τυφώνες, ξηρασίες και πυρκαγιές, σεισμούς και καταποντισμούς.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Βεζούβιο, την Αίτνα ή τη Νίσυρο, αποδιδόταν στην οργή των Γιγάντων, που βρίσκονταν θαμμένοι στα σπλάχνα της Γης. Ακόμα και τα απολιθώματα από μεγαθήρια, που ανακάλυπταν οι αρχαίοι, πίστευαν α ότι ήταν κόκκαλα των Γιγάντων.

Η Ελληνική Μυθολογία αντιπροσωπεύει την παλαιότερη ιστορία των κατοίκων που έζησαν στον τόπο που αργότερα ονομάστηκε Ελλάδα. Πρόκειται δηλαδή για την προϊστορία των Πρωτο-Ελλήνων ή των Προελλήνων. Ένα μεγάλο τμήμα της Ελληνικής μυθολογίας ταυτίζεται με την φυσιολογική εξέλιξη του Ελλαδικού χώρου.

Υπεύθυνη του Μυθολογικού Εργαστηρίου η εκπαιδευτικός Βασιλική Νιαβή.
Βοήθησαν οι εμψυχώτριες Κατερίνα Μπελεσάκου και Νίκη Καγιά.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License