ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!

News » ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!
Posted on 07 Nov 2014 08:52

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας ξεκινούν από φέτος έναν κύκλο εκδηλώσεων, πρωτοβουλία των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗΣ, με τον τίτλο «ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ», και που απευθύνονται σε νέους και εφήβους.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αυτής της ηλικιακής ομάδας, καθώς η εφηβεία σηματοδοτεί την αμφισβήτηση, την αντίδραση, την απόρριψη ακόμα και την επανάσταση απέναντι στον αναπόφευκτο συντηρητισμό των μεγαλυτέρων.

Έτσι θα υλοποιηθούν δράσεις με τη συμμετοχή συγγραφέων και ψυχολόγων με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση των νέων, καθώς και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που τους αφορούν.

ΜΗΝΑΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ
Image Unavailable
με τις συγγραφείς:
Στέλλα Κάσδαγλη - Χριστίνα Ρασιδάκη - Λίνα Λυχναρά

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

I. Δευτέρα 10 Νοεμβρίου - 1ο και 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς
Συνάντηση με τη συγγραφέα και δημοσιογράφο Στέλλα Κάσδαγλη, η οποία παρουσιάζει το θέμα «Σελίδες και Ιστοσελίδες» ως εξής:

«Σας προσκαλώ σε μια διαφορετική συζήτηση με θέμα τη λογοτεχνία και το πώς αυτή μπλέκεται σήμερα με την ψηφιακή πραγματικότητά μας. Με ερεθίσματα από το ίντερνετ, τα social media και μερικά πολύ ιδιαίτερα βιβλία, θα απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Το ίντερνετ σας κάνει να θέλετε να διαβάζετε λιγότερο ή πιο πολύ; Είναι το chat ο νέος διάλογος; Θα σταματούσατε το διάβασμα για να δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού που ακούει η ηρωίδα του βιβλίου; Μπορεί άραγε να γραφτεί ένα βιβλίο μέσω Facebook; Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε και παρουσιάζετε τον εαυτό σας όταν γράφετε και διαβάζετε ψηφιακά; Ελάτε να πειραματιστούμε και να κουβεντιάσουμε για απορίες που ίσως κανείς να μην έχει σκεφτεί ακόμα να βάλει στο τραπέζι.»


II. Τετάρτη 19 Νοεμβρίου - Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» 7 μμ.
Διάλεξη της ψυχολόγου Χριστίνας Ρασιδάκη με θέμα «Σχολείο και εξετάσεις; Δεν ψαρώνω!»

Διάβασμα, βαθμοί και εξετάσεις αποτελούν για όλους ένα τρίπτυχο προσδοκιών και προστριβών στο σχολείο και την οικογένεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα προσεγγιστούν όλες εκείνες οι δυσκολίες που οι έφηβοι αντιμετωπίζουν, θα επαναπροσδιοριστεί η θέση γονέων και εκπαιδευτικών στο τρίπτυχο γονείς – εκπαιδευτικοί – έφηβοι και θα παρουσιαστούν τεχνικές που θα βοηθήσουν τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά να αντεπεξέλθουν με επιτυχία σε όλη τη διαδικασία των εξετάσεων.


III. Πέμπτη 20 Νοεμβρίου – 1ο και 2ο Λύκειο Λιβαδειάς
Συνάντηση με την ψυχολόγο Χριστίνα Ρασιδάκη

IV. Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου – 2ο και 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς
Συνάντηση με τη συγγραφέα Λίνα Λυχναρά

Το παιδί με τα δύο πρόσωπα: Ανακαλύπτοντας τον ένοχο…
Η Λίνα Λυχναρά μοιράζεται τα μυστικά του εφηβικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Αποκαλύπτει τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, τα όρια και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν. Η εισήγησή της αποτελεί την έναρξη ενός παιχνιδιού μυστηρίου μεταξύ των συμμετεχόντων, που, χωρισμένοι σε ομάδες, καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να στοιχειοθετήσουν την «απόλυτη ιστορία μυστηρίου». Εκείνη θα δώσει την αρχή της περιπέτειας, που οι μαθητές θα πρέπει να τη συνεχίσουν έως το τέλος. Ένα συλλογικό διαδραστικό παιχνίδι που απαιτεί φαντασία, ταχύτητα, συνεργασία και φυσικά αστυνομικό δαιμόνιο.

minas-efivias-2014.jpg

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License