Οι εναλλακτικές ομάδες ανάγνωσης ενηλίκων ξεκίνησαν!

News » Οι εναλλακτικές ομάδες ανάγνωσης ενηλίκων ξεκίνησαν!
Posted on 06 Oct 2014 17:28

Ξεκίνησαν ή δη οι πρώτες συναντήσεις των τριών Ομάδων Ανάγνωσης/Ψυχολογίας της Βιβλιοθήκης μας!
Και αποφάσισαν να διαβάσουν και να αναλύσουν τα βιβλία:

1η Ομάδα

Το βιβλίο «Πες μου να έρθω κι όλα τ’ αφήνω… αλλά πες το μου» του Άλμπερτ Εσπινόσα, διάλεξε η 1η Ομάδα Ανάγνωσης/Ψυχολογίας να διαβάσει αυτό το διάστημα.

espinosa.jpg

Στο τέλος µε κοίταξε και µου πέταξε τις τρεις ερωτήσεις που χρόνια τώρα ήθελα να µου κάνει κάποιος:
Θέλεις ή δε θέλεις να ελέγχεις τη ζωή σου;
Θέλεις ή δε θέλεις να είσαι ο κύριος της κάθε σου στιγµής;
Θέλεις;
Η δουλειά του Ντάνι είναι να βρίσκει παιδιά που έχουν εξαφανιστεί. Τη στιγµή που η σύντροφός του φτιάχνει τις βαλίτσες της και τον εγκαταλείπει, λαµβάνει ένα τηλεφώνηµα από κάποιον πατέρα που του ζητάει απεγνωσµένα βοήθεια. Η υπόθεση θα τον οδηγήσει στο Κάπρι, στον τόπο που ξεχειλίζει από τις αναµνήσεις της παιδικής του ηλικίας, καθώς κι εκείνες για δύο ανθρώπους που σηµάδεψαν τη ζωή του: τον κ. Μαρτίν και τον Τζορτζ. Η συνάντηση µε το παρελθόν θα αναγκάσει τον Ντάνι να αναλογιστεί τη ζωή του, τον έρωτα και όλα όσα αξίζουν πράγµατι τον κόπο.

Συντονίστρια η ψυχολόγος Βούλα Μάμαλη

2η Ομάδα

paz.jpg

Το μυθιστόρημα "Ίσως μια ιστορία αγάπης" του Μαρτέν Παζ, διαβάζει τώρα η 2η Ομάδα Ανάγνωσης/Ψυχολογίας της Βιβλιοθήκης μας.

Ο Βιρζίλ έχει συνηθίσει να τον εγκαταλείπουν οι γυναίκες που αγαπάει, πρόκειται για μια "βεβαιότητα μεγαλύτερη από τη βαρύτητα". Αλλά αυτή τη φορά, ετοιμάζεται να ζήσει μια εμπειρία πολύ πιο συγκλονιστική: γυρίζοντας σπίτι μετά τη δουλειά, βρίσκει στον τηλεφωνητή του ένα μήνυμα της Κλάρας που του αναγγέλλει ότι χωρίζουν. Όμως δεν έχει την παραμικρή ανάμνηση της εν λόγω Κλάρας. Ψάχνει μάταια για μια ικανοποιητική εξήγηση και καταλήγει να πάρει μια αναπάντεχη απόφαση: να κατακτήσει ξανά αυτή τη γυναίκα που δεν γνωρίζει.
Το "Ίσως μια ιστορία αγάπης" είναι μια ρομαντική κωμωδία της οποίας ο Βιρζίλ είναι ο ιδιόρρυθμος ήρωας. Επεισόδια και παρεξηγήσεις παντρεύονται με σκέψεις πάνω στον έρωτα και διανθίζουν αυτό το πνευματώδες παραμύθι.

Συντονίστρια η ψυχολόγος Βούλα Μάμαλη.

3η Ομάδα

miralies.jpg

"Η καθημερινή μαγεία των ασήμαντων πραγμάτων" του Φρανσέσκ Μιράλιες, είναι το βιβλίο που διαβάζει τώρα η 3η Ομάδα Ανάγνωσης/Ψυχολογίας της Βιβλιοθήκης μας, ένα μυθιστόρημα για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη μαγεία της καθημερινότητας.

Ο Σαμουέλ ζει μία ψευδαίσθηση μοναξιάς από την οποία ξεφεύγει μόνο κάποιες ώρες για να διδάξει στο πανεπιστήμιο. Η σφαλισμένη αυτή γυάλα στην οποία έχει κλείσει τον κόσμο του αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές τη μέρα που ένας αδέσποτος γάτος μπαίνει στο σπίτι του.
Από εκεί θα οδηγηθεί στον Τίτο, έναν ηλικιωμένο επιμελητή κειμένων από τον οποίο παίρνει κάποια ζωτικά μαθήματα, και στη συνέχεια στη Γκαμπριέλα, έναν παιδικό έρωτα που επανεμφανίζεται ως εκ θαύματος στη ζωή του τριάντα χρόνια αργότερα, με τη μορφή μιας αινιγματικής γυναίκας.
Ο Σαμουέλ ξεκινά ένα ταξίδι μύησης γεμάτο απροσδόκητες αποκαλύψεις. Θα μάθει πως ακόμα κι από μικρές καθημερινές πράξεις, αρκετές από αυτές ασήμαντες, μπορούν να ξεσπάσουν σαρωτικές θύελλες ή να ξυπνήσει η καρδιά από το λήθαργό της.

Συντονίστρια η ψυχολόγος Δήμητρα Χαροκόπου.

Σου άρεσε το άρθρο; Βαθμολόγησέ το!

αξιολόγηση: 0+x

Latest Blog:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ posted on 30 May 2023 10:11

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ (read more…)

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License