Το blog της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

ΒΙΒΛΙΟΜΑΤΙΑ στο βιβλίο της Στέλλας Κάσδαγλη "Ήθελα μόνο να χωρέσω"

Με Levadia LibraryLevadia Library 18 Nov 2020 11:28


«Ήθελα μόνο να χωρέσω», της Στέλλας Κάσδαγλη. Εκδόσεις Πατάκη, 2013.


Ένα δυνατό βιβλίο, γραμμένο στην ιδιόλεκτο του εφήβου, με ζωντανούς ήρωες και αιχμηρό προβληματισμό για το πόσο αβάσταχτη μπορεί να γίνει η ύπαρξη των παιδιών εν αγνοία μας. Ένα βιβλίο εξομολόγησης με νεανική φωνή, που αποκαλύπτει στους ενήλικες το παρασκήνιο του εφηβικού ψυχισμού.

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου: "37 οχυρώσεις της Βοιωτίας - αρχαίες, μεσαιωνικές, νεότερες" (video)

Με Levadia LibraryLevadia Library 01 Jul 2020 06:35


[[=]]


Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου: "37 οχυρώσεις της Βοιωτίας - αρχαίες, μεσαιωνικές, νεότερες", 19 Ιουνίου 2020
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ:
- Dr Αλεξάνδρα Χαραμή, Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
- Λεωνίδας Διαμαντής, Δ/ντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
Παρεμβάσεις από τους συγγραφείς Γιάννη Ηλία, Σοφία Κ. Μπαδήλα, Πέτρο Σαμούχο.
Η παρουσίαση μεταδόθηκε, μέσω της πλατφόρμας zoom, ζωντανά στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης https://el-gr.facebook.com/levadia.library

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου: "37 οχυρώσεις της Βοιωτίας - αρχαίες, μεσαιωνικές, νεότερες" (video)

Posted on 01 Jul 2020 06:35

[[=]]


Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου: "37 οχυρώσεις της Βοιωτίας - αρχαίες, μεσαιωνικές, νεότερες", 19 Ιουνίου 2020
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ:
- Dr Αλεξάνδρα Χαραμή, Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
- Λεωνίδας Διαμαντής, Δ/ντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
Παρεμβάσεις από τους συγγραφείς Γιάννη Ηλία, Σοφία Κ. Μπαδήλα, Πέτρο Σαμούχο.
Η παρουσίαση μεταδόθηκε, μέσω της πλατφόρμας zoom, ζωντανά στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης https://el-gr.facebook.com/levadia.library

Διαβάστε περισσότερα…
0 Σχόλια


ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ | «ΠΕΤΩΝΤΑΣ Μ' ΕΝΑ DRONE»

Posted on 18 Jun 2020 11:59

Ὥσπου νά μεγαλώσει καί νά καταλάβει ἤ, ἔστω νά νομίζει πώς κατάλαβε τίς γλῶσσες καί τά σύνορα, τή φυλή, τήν ἱστορία, τή ρίζα, ἦταν χαμένος σ’ ἕνα κουβάρι ἀπό διάσπαρτες μικρές πατρίδες καί μιά μεγάλη: τά ἑλληνικά καί τούς ἀνθρώπους. Κι ἡ μνήμη τῆς κυρά Ἑλένης ἡ μεγαλύτερη· ὅπως ἄλλωστε κι οἱ καρδιές πού τή φιλοξένησαν κι ἡ ἴδια καταφύγιό τους. Ἐν τέλει, ἡ πατριδογνωσία πού τόν δίδαξε: ἡ ρίζα εἶναι στήν καρδιά ἀρκεῖ νά μιλάει, νά γράφει ἀκέραια ἑλληνικά. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.)

DRONE2.jpg


Διαβάστε περισσότερα…
0 Σχόλια


Διαδικτυακή παρουσίαση "37 οχυρώσεις της Βοιωτίας" (19/6/2020)

Posted on 16 Jun 2020 10:00

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας διοργανώνει τη διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου:

37 οχυρώσεις της Βοιωτίας
αρχαίες, μεσαιωνικές, νεότερες
την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, στις 7μμ


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ:
  • Dr Αλεξάνδρα Χαραμή, Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
  • Λεωνίδας Διαμαντής, Δ/ντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

Θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις από τους συγγραφείς Γιάννη Ηλία, Σοφία Κ. Μπαδήλα, Πέτρο Σαμούχο.
Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης https://el-gr.facebook.com/levadia.library/

%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%A3%CE%91%20%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3%2037%20%CE%9F%CE%A7%CE%A5%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3%201.png

Το βιβλίο περιλαμβάνει τριάντα τρεις (33) οχυρώσεις, που είτε κατασκευάστηκαν κατά τον Μεσαίωνα, είτε προϋπήρχαν και χρησιμοποιήθηκαν με ή χωρίς προσθήκες αυτήν την ιστορική περίοδο. Επιπλέον, περιλαμβάνει τρεις (3) αξιόλογες αρχαίες οχυρώσεις (δύο πύργους και μια φρυκτωρία), καθώς και μια (1) νεότερη.
Το κείμενο εμπλουτίζεται, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, με τριάντα επτά (37) πίνακες, είκοσι (20) φύλλα εργασίας, βίντεο, φωτογραφίες, χάρτες, μονοπάτια και αποκρύψεις στο πεδίο.
Το βιβλίο είναι έκδοση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας με την υποστήριξη της Εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα…
0 Σχόλια


ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΑΣΗΜΑΚΗ

Posted on 28 May 2020 07:47

"Μαρτυρίες για συμβάντα, στο έπος του '40": από το αρχείο του υποστράτηγου Δρακούλη Βασιλαράκου
Το έπος του ’40 αποτελεί τον πυρήνα του νέου βιβλίου του Στάθη Ασημάκη, το οποίο και αφιερώνεται στους αφανείς ήρωες του έθνους. Βασίζεται εν πολλοίς στο λεπτομερές αρχείο του υποστράτηγου Δρ. Βασιλαράκου, που αναπάντεχα περιήλθε στην κατοχή του συγγραφέα. Η διάσωση από τη λήθη και η φετινή συμπλήρωση 80 ετών από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο ώθησαν τον Στάθη Ασημάκη να παραδώσει στο αναγνωστικό κοινό σημαντικά ντοκουμέντα από τον αγώνα κατά των Ιταλών στους όγκους της Πίνδου, του Μοράβα και της Τρεμπεσίνας. Το βιβλίο περιλαμβάνει και ενότητα που αφορά στο Ρούπελ και αξιοποιεί κεφάλαια του ομώνυμου βιβλίου του Χ. Ζαλόκωστα.


Διαβάστε περισσότερα…
0 Σχόλια


Ο Γιώργος Χ. Θεοχάρης υποψήφιος για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης

Posted on 26 May 2020 10:53

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2019 (εκδόσεις 2018).

Μεταξύ των υποψηφίων και ο Γιώργος Χ. Θεοχάρης για την ποιητική συλλογή «Πλησμονή οστών», εκδόσεις Μελάνι

%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%9D%CE%97%20%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%A9%CE%9D.jpg

Λίγα λόγια για το βιβλίο: “Πλησμονὴ ὀστῶν, γιατί Ποίηση σημαίνει ἀπάρνηση καὶ μαζὶ μεταστοιχείωση τοῦ ὑλικοῦ ποὺ παύει νὰ ὑπάρχει ἐνῶ ταυτοχρόνως ἐξακολουθεῖ νὰ ὑφίσταται, ὡς ὀστό, ὡς σκελετός, ὡς μνήμη, ὡς ὄντως Λόγος. Πλησμονὴ ὀστῶν, γιατί καθὼς ποίημα τὸ ποίημα ἁρμολογεῖται ὁ σκελετὸς τῆς συλλογῆς ἀπὸ ὀστά συναισθημάτων, ἐμπειριῶν, σκέψεων, πικρῆς, τραυματικῆς μνήμης, δονούμενου ἐρωτικοῦ συγκλονισμοῦ, ἀγάπης τρυφερῆς, ὅλο καὶ κάποιο περισσεύει. Ὅλο καὶ κάποιο, λὲς ἀπὸ τοῦ Ἀδὰμ τῆς Γραφῆς τὸ πλευρό, μετασχηματίζεται σὲ νέο ποίημα, θεμελιώνει μιὰ καινούργια Πλησμονὴ ὀστῶν. Πλησμονὴ ὀστῶν, γιατί ἀκόμη κι ἕνα ἄδειο κρανίο, στὸ ὀστεοφυλάκιο, μιὰ ἰσχυρή, νομίζω, εἶναι εἰκόνα συμπυκνωμένης πραγματικότητας.”

Διαβάστε περισσότερα…
0 Σχόλια


Νέα έκδοση φωτογραφικού λευκώματος "Ανάγνωση − Βιβλίο − Βιβλιοθήκη"

Posted on 25 May 2020 09:40

VivlioAnagnosiVivliothiki.jpg


Η έκθεση φωτογραφίας «Ανάγνωση − Βιβλίο − Βιβλιοθήκη», ήταν - και είναι - μια προσπάθεια των μελών της Ομάδας Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, να αναδείξουν τη θεμελιακή ανάγκη - αξία της ανάγνωσης ως προσωπικής διαδικασίας, και την αξία της ύπαρξης του έντυπου βιβλίου, όχι μόνο ως περιεχομένου αλλά και ως αντικειμένου (αξία ιστορική, συλλεκτική, χρηστική κλπ). Τα μέλη που συμμετείχαμε στην ομώνυμη έκθεση, πάνω απ' όλα θελήσαμε να καταγράψουμε την ξεχωριστή αξία και την αναγκαιότητα μιας βιβλιοθήκης, δημόσιας αλλά και ιδιωτικής. Μια ιδιωτική βιβλιοθήκη αντανακλά και αντανακλάται στην προσωπικότητα του "κατέχοντος". Μια Δημόσια Βιβλιοθήκη, μέσα από την ολότητα των δράσεων της, αντανακλά και αντανακλάται στην "προσωπικότητα" της πόλης, μα και στην προσωπικότητα του καθένα μας ξεχωριστά.
Έτσι οι Ομάδες Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, αποφάσισαν, το 2016, να αφιερώσουν την έκθεσή τους, «στη Βιβλιοθήκη μας». Το θέμα που επιλέξαμε ήταν «Ανάγνωση − Βιβλίο − Βιβλιοθήκη», σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε τη θεμελιακή ανάγκη − αξία της ανάγνωσης ως προσωπικής διαδικασίας, και την αξία της ύπαρξης του βιβλίου, έντυπου και ηλεκτρονικού, όχι μόνο ως περιεχομένου αλλά και ως αντικειμένου (αξία ιστορική, συλλεκτική, χρηστική κλπ).
Με αρκετή καθυστέρηση, οι φωτογραφίες της έκθεσης αυτής, καθώς και το υπόλοιπο υλικό που την συνόδευε, έγιναν ένα πανέμορφο ηλεκτρονικό βιβλίο που εκδόθηκε με κάθε «επισημότητα» από το Σύλλογο «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» με τίτλο «Ανάγνωση − Βιβλίο − Βιβλιοθήκη» και αρ. ISBN 9686188485709.
Περισσότερα στο ηλεκτρονικό βιβλίο «Ανάγνωση − Βιβλίο − Βιβλιοθήκη» που αποτελεί ψηφιακό τεκμήριο της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς εδώ
Για κατέβασμα σε μορφή PDF εδώ
Για on line ανάγνωση εδώ
— Σε εκτελέσιμο αρχείο FlipBook, αρκεί να το ζητήσετε με μήνυμα ή email [moc.liamg|aidavilbil.iolif#moc.liamg|aidavilbil.iolif).

Διαβάστε περισσότερα…
0 Σχόλια


Συμβουλευτική Online Υπηρεσία "Βελτίωσε το Βιογραφικό σου!"

Posted on 03 May 2020 17:36
[[=]]

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ/Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΟΥ;
Αν όχι, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!


Διαβάστε περισσότερα…
0 Σχόλια


Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License