Λίγα λόγια για την ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς
606c5e067e3b953230084761.jpg

Η Ψηφιακή Συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, περιέχουσα πλέον των 1100 τίτλων, φιλοξενείται σε servers της Βιβλιοθήκης, είναι προσβάσιμη μέσα από τον Κατάλογό της https://livadia.publiclibrary.gr/, και περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο βιβλιακού και έντυπου υλικού (τύπος, φυλλάδια κλπ.), καθώς και ακουστικά και προβολής αρχεία, κυρίως:

  • τοπικου ενδιαφέροντος, δηλ. που αφορούν στον τόπο της Λιβαδειάς, της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας
  • άλλου βιβλιακού υλικού (συνήθως σπάνιου και δυσεύρετου ή επισφαλούς από τη χρήση του σε φυσική μορφή), και
  • εγγραφές προς μετάβαση σε άλλες έγκριτες ψηφιακές συλλογές φορέων και οργανισμών (άλλες βιβλιοθήκες κλπ.).

Για την αναζήτηση του ψηφιακού υλικού, δεν έχετε παρά να προσθέσετε δίπλα στον όρο αναζήτησης σας τη φράση "ψηφιακή συλλογή".
Κλικάροντας στον τίτλο, μεταβαίνετε στην πλήρη εμφάνιση της εγγραφής, όπου στο πεδίο “Ηλεκτρονικές Πηγές” επιλέγετε “Επιλέξτε για διαδικτυακή πρόσβαση” και μπορείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε το αρχείο.

Φυσικά, έχετε πρόσβαση ΜΟΝΟ σε όσα τεκμήρια είναι ελεύθερα διαθέσιμα και δεν υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Τα ψηφιακά τεκμήρια της συλλογής μας που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα απαιτούν κωδικό πρόσβασης και είναι προσβάσιμα μόνο εντός του φυσικού χώρου της Βιβλιοθήκης.

ΔΙΕΥΚΡΙNIΣΗ:
Τα πρώτα ψηφιακά τεκμήρια (προϊόν του Έργου του Υπ. Παιδείας «Ψηφιοποίηση Υλικού Δημοσίων Βιβλιοθηκών», 2008) φιλοξενούνται και στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης με τον τίτλο "Ψηφιακή Βιβλιοθήκη" (http://ebooks.liblivadia.gr/liblivadia/), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» του ΕΚΤ . Όμως, η συλλογή αυτή έχει πλέον ιστορικό μόνο χαρακτήρα.
Ό,τι υπάρχει σε αυτή τη συλλογή του ΕΚΤ διορθωμένο ή/και συμπληρωμένο, αλλά και ό,τι νεότερο προστίθεται εμπλουτίζοντας τη Συλλογή μας, φιλοξενείται πια ΜΟΝΟ στους servers της ίδιας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, και είναι προσβάσιμο μέσα από τον Κατάλογό της (https://livadia.publiclibrary.gr/ ).

Πληροφορίες

Κατερίνα Κεράστα
τηλ. 22610.89979
Email aikker[at]gmail.com

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License